Struinroute bevers als bouwers

Type: Wandelroute
Afstand: 10.0 km

Struinroute bevers als bouwers

Type: Wandelroute
Afstand: 10.0 km

De Millingerwaard toont de veerkracht van de natuur. Twintig jaar geleden groeiden hier nog maïs, bieten en gras. Nu is het één van Nederlands rijkste natuurgebieden met  tientallen bevers en reeën, een essentiële kraamkamer voor vissen en tal van vogels.

Dit is een echte struinroute. Je kunt globaal de route volgen, maar ga vooral je eigen weg. De routebeschrijving is te vinden in de AbelLife app (zoek op Wildernis aan de Waal).

De Millingerwaard toont de veerkracht van de natuur. Twintig jaar geleden groeiden hier nog maïs, bieten en gras. Nu is het één van Nederlands rijkste natuurgebieden met  tientallen bevers en reeën, een essentiële kraamkamer voor vissen en tal van visetende vogels. Rond de Millingerwaard loopt een zandige oeverwal met wel 400 soorten planten en een 10 meter hoge rivierduin: de hoogste van Nederland!

Let op: Als je wandelt langs de rivier, hou dan rekening met de waterstand. In de winter komt het wel eens voor dat een gedeelte van de wandelpaden onder water staat.

Afstand
10.0 km

Dit ga je zien

Startpunt: Botsestraat 100
6579 JC Kekerdom
Eindpunt: Botsestraat 100
Kekerdom