Heriberthapad Overasseltse- en Hatertse vennen

Type: Wandelroute
Afstand: 1.6 km

Heriberthapad Overasseltse- en Hatertse vennen

Type: Wandelroute
Afstand: 1.6 km

Het Heriberthapad is een korte rolstoeltoegankelijke route van 1,6 kilometer door het prachtige Overasseltse- en Hatertse vennen gebied. De route biedt mooie vergezichten en brengt je langs de legendarische Koortsboom.

Het familiepad is een korte route van 1,6 kilometer door het prachtige Vennegebied in de gemeente Heumen. De route biedt mooie vergezichten en brengt je langs de ruïne van de middeleeuwse St. Walrickkapel en de legendarische Koortsboom ook wel Lapjesboom genoemd. Volgens de legende is hier Heribertha, de dochter van Walrick: de hoofdman van de heidense Hoemannen genezen, toen er een lapje stof van haar kleed aan de boom werd gebonden. 

De route heeft geen hoogteverschillen waardoor deze wandeling erg geschikt is voor families met verschillende niveaus en leeftijden. Wil je de wandeling combineren met een hapje of drankje dan kan je terecht bij het Restaurant St. Walrick. Een ideaal vertrekpunt voor de hele familie!

Aandachtspunten per doelgroep:
Met de kinderwagen

Geen zwiepende zwenkwieltjes, wegzakken in het losse zand of in de modder, het brede verharde pad is uitermate geschikt voor ieder type wandelwagen. Dus ook voor de wagens met twee kinderen naast elkaar.

Slechtziend

Met en zonder begeleiding is de wandeling goed te doen. Het is een mooi egaal en breed pad om te lopen. Er zijn geen hoogteverschillen en het is niet te lang.

Rolstoel of rollator

Met de rolstoel of rollator is het  goed te doen. Het pad is breed en verhard. Doordat het pad vlak ligt is het ook voor de begeleider mogelijk de rolstoel voort te duwen. De bewegwijzering geeft de route duidelijk aan. Langs de route kan je regelmatig rusten op een bankje.

  • Parkeren: Bij Restaurant St. Walrick, zeer ruime parkeerplaats op 100m
  • Zitgelegenheid: verspreid over de route staan bankjes
  • Toilet: er is een rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig
  • Honden: toegestaan aan de lijn
Afstand
1.6 km

Dit ga je zien

Startpunt: St. Walrickweg 5
6611 KG Overasselt
1

Restaurant Pannenkoekhuis St. Walrick

Bij restaurant St. Walrick, kunt u heerlijk genieten van de bosrijke omgeving. In de tuin is een kinderspeeltuintje aanwezig. De ruime keuze in gerechten op zowel de grote als de kleine kaart vallen direct op.Lees verder

Restaurant Pannenkoekhuis St. Walrick
Eindpunt: St. Walrickweg 5
6611 KG Overasselt

Kenmerken