Wandelroute Wijchens ven

Type: Wandelroute
Afstand: 2.6 km

Wandelroute Wijchens ven

Type: Wandelroute
Afstand: 2.6 km

Ga met het hele gezin op pad met deze wandelroute met begaanbare paden voor rolstoelgebruikers, kinderwagens of andere hulpmiddelen. De route is 2,6 km lang en brengt je door het Wijchens ven waar je onder andere Galloway runderen kan spotten!

Wist je dat het Wijchens ven eigen geen ven is, maar een rivierarm uit de voorlaatste ijstijd zo'n 100.000 jaar geleden? De rivier slibde na de ijstijd geleidelijk dicht met veen. De afgelopen eeuwen stookten lokale boeren dit als brandstof. Later vulde het zich weer met water, waardoor de rivierarm weer teruggekomen is in het landschap. In 2005 werd het ven uitgediept en werd er munitie uit de Tweede Wereldoorlog gevonden en onschadelijk gemaakt. Een van de vondsten was een Duits vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog dat is neergestort in het ven. Tegenwoordig is het Wijchens ven een belangrijk natuurreservaat waar onder andere Galloway runderen te vinden zijn.

Deze wandelroute van 2,6 km begint bij Theehuis de Eikenhorst. Hier is een zeer ruime parkeerplaats en is ook een rolstoeltoegankelijke toilet aanwezig.

Tip: Ben je nog niet uitgekeken in dit natuurgebied? Combineer deze route dan met het Familiepad Heriberthapad - Overasseltse Vennen van 1,6 km, via een verbindingsroute van 3 km. 

Afstand
2.6 km

Dit ga je zien

Startpunt: Theehuis de Eikenhorst
Staddijk 1
6603LM Wijchen
Eindpunt: Theehuis de Eikenhorst
Staddijk 1
6603LM Wijchen

Kenmerken