Familiepad Overasseltse- en Hatertse vennen

Type: Wandelroute
Afstand: 1,6 km

Familiepad Overasseltse- en Hatertse vennen

Type: Wandelroute
Afstand: 1,6 km

Het familiepad is een korte rolstoeltoegankelijke route van 1,6 kilometer door het prachtige Overasseltse- en Hatertse vennen gebied. De route biedt mooie vergezichten en brengt je langs de legendarische Koortsboom.


  Neem alvast een kijkje

  Het familiepad is een korte route van 1,6 kilometer door het prachtige Vennegebied in de gemeente Heumen. De route biedt mooie vergezichten en brengt je langs de ruïne van de middeleeuwse St. Walrickkapel en de legendarische Koortsboom ook wel Lapjesboom genoemd. Volgens de legende verdwijnt ziekte, wanneer er een lapje stof aan de boom wordt gebonden.

  De route heeft geen hoogteverschillen waardoor deze wandeling erg geschikt is voor families met verschillende niveaus en leeftijden. Wil je de wandeling combineren met een hapje of drankje dan kan je terecht bij het Restaurant St. Walrick. Een ideaal vertrekpunt voor de hele familie!

  Aandachtspunten per doelgroep:
  Met de kinderwagen
  Geen zwiepende zwenkwieltjes, wegzakken in het losse zand of in de modder, het brede verharde pad is uitermate geschikt voor ieder type wandelwagen. Dus ook voor de wagens met twee kinderen naast elkaar.

  Slechtziend
  Met en zonder begeleiding is de wandeling goed te doen. Het is een mooi egaal en breed pad om te lopen. Er zijn geen hoogteverschillen en het is niet te lang.

  Rolstoel of rollator
  Met de rolstoel of rollator is het  goed te doen. Het pad is breed en verhard. Doordat het pad vlak ligt is het ook voor de begeleider mogelijk de rolstoel voort te duwen. De bewegwijzering geeft de route duidelijk aan. Langs de route kan je regelmatig rusten op een bankje.

  • Parkeren: Bij Restaurant St. Walrick, er is geen gehandicaptenparkeerplaats aanwezig.
  • Zitgelegenheid: verspreid over de route staan bankjes
  • Toilet: er is geen rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig
  • Honden: toegestaan aan de lijn
  Afstand
  1,6 km

  Dit ga je zien

  Startpunt: St. Walrickweg 5
  6611 KG Overasselt
  Eindpunt: St. Walrickweg 5
  6611 KG Overasselt