Cultuur en Historie

Tegen het einde van de tweede wereldoorlog werd er tijdens Operatie Market Garden stevig gevochten in het gebied tussen de Rijn en de Waal, door de geallieerden ‘The Island’ genoemd. Het Betuws Oorlogsmuseum geeft je een overzicht van de lange strijd, waarbij 16 nationaliteiten betrokken waren. Waaronder een Poolse parachutistenbrigade, die op 21 september 1944 landde bij Driel. Informatiecentrum De Polen in Driel gedenkt de brigade nog altijd.

Het 14e-eeuwse kasteel Doornenburg deed in die tijd dienst als hoofdkwartier van de Duitsers en werd door de Engelsen vrijwel helemaal platgebombardeerd. De herstelwerkzaamheden duurden tot 1966. Maar sindsdien staat Doornenburg er weer glorieus bij!

Proef de streek

Streekproducten vind je in de Betuwe bij verschillende landwinkels en wijngaarden. Geniet van de authentieke smaken van de producten die bijna rechtstreeks van het land op je bord krijgt voorgeschoteld. Als je geluk hebt kan je zelf aan de slag met het plukkn en verzamelen van verschillende streekproducten. 

Ontdek de streekproducten

Cultuur snuiven in de Betuwe - Musea, kastelen & forten

Kasteel Doornenburg

Fort Pannerden

Betuws oologmuseum 'The Island’ 1944-1945

Informatiecentrum De Polen van Driel

Kerkmuseum Elst

Nijmegen: de oudste stad van Nederland

Op een steenworp afstand ligt de oudste stad van Nederland. In deze stad loop je de historie tegemoet. Van de Romeinen tot de Tweede Wereldoorlog, in Nijmegen kan je je historische hart ophalen. 

Ontdek de historie in Nijmegen