Cultuur en Historie

Tegen het einde van de tweede wereldoorlog werd er tijdens Operatie Market Garden stevig gevochten in het gebied tussen de Rijn en de Waal, door de geallieerden ‘The Island’ genoemd. Het Betuws Oorlogsmuseum geeft je een overzicht van de lange strijd, waarbij 16 nationaliteiten betrokken waren. Waaronder een Poolse parachutistenbrigade, die op 21 september 1944 landde bij Driel. Informatiecentrum De Polen in Driel gedenkt de brigade nog altijd.

Het 14e-eeuwse kasteel Doornenburg deed in die tijd dienst als hoofdkwartier van de Duitsers en werd door de Engelsen vrijwel helemaal platgebombardeerd. De herstelwerkzaamheden duurden tot 1966. Maar sindsdien staat Doornenburg er weer glorieus bij!

Kasteel Doornenburg

Kasteel Doornenburg is een echt familiekasteel waar je heerlijk een dagje met de familie en kinderen kan vertoeven. 
In de directe omgeving zijn er volop activiteiten zoals een speeltuin en prachtige wandel- en fietsroutes. Uiteraard kun je na afloop in de herberg uitgebreid nagenieten onder het genot van een hapje en een drankje.

Lees verder
Ontdek het kasteel

WANDELEN IN DE AIRBORNE REGION

Wil je graag meer te weten komen over Operatie Market Garden? Ga dan op pad op de vier speciaal ontwikkelde wandelroutes in de Airborne Region. Al wandelend ontdek je de (lokale) verhalen achter Operatie Market Garden. Eén van de wandelingen vindt plaats in de Betuwe, namelijk in Driel. Daarnaast zijn er nog drie andere routes die je kunt uitproberen in de regio Anrhem, in OosterbeekEde en Arnhem. Wandel langs monumenten en bezienswaardigheden die met deze operatie te maken hebben, herinner de slachtoffers en sta je stil bij de vrijheid. Meer weten? Lees dan verder en ontdek alles over de Airborne Region.

Lees verder
Lees meer
Airborne Driel Generaal Sosabowski

Cultuur snuiven in de Betuwe