Via Romana étappe Kleve - Bedburg Hau - Kalkar

Type: Fietsroute
Afstand: 50,0 km

Via Romana étappe Kleve - Bedburg Hau - Kalkar

Type: Fietsroute
Afstand: 50,0 km

Deze fietsroute is onderdeel van de Via Romana fietsroute. De étappe Kleve - Bedburg Hau - Kalkar leidt je over de grens langs Romeinse bezienswaardigheden in de omgeving rondom de historische Duitse steden Kleve, Beburg Hau en Kalkar

Deze fietsroute is onderdeel van de Via Romana fietsroute. De étappe Kleve - Bedburg Hau - Kalkar leidt je over de grens langs Romeinse bezienswaardigheden in de omgeving rondom de historische Duitse steden Kleve, Beburg Hau en Kalkar.

Deze route over de grens voert je langs en door de omgeving van de Duits historische steden Kleve, Bedburg Hau en Kalkar. Beleef tijdens deze route meer dan 2000 jaar aan historie en ontdek wat er over de jaren heen is overgebleven van de Romeinse geschiedenis. Beleef de oud Duitse stad Kleve! Beklim de beroemde Kleefse Zwanenburcht uit de 11 eeuw of ontspan in de Kleefse tuinen. Ontdek de stad Bedburg Hau en maak een korte stop bij Musuem Schloss Moyland, waar moderne kunst getoond wordt te midden van een historisch park. Bezoek het historische marktplein van Kalkar met de zeer indrukwekkende St. Nicolaikerk.

Route-informatie

Deze route is onderdeel van de Via Romana. Wil je de volledige Via Romana fietsen? Bekijk hier de lange afstandsroute! Wil je graag andere deellussen ontdekken? Bekijk ze op de Via Romana hoofdpagina.

Let op: de route volgt grotendeels het fietsnetwerk, maar op sommige stukken niet. Daarom is het handig om het GPX-bestand in te laden in een GPS-apparaat of te downloaden op je smartphone. Zo weet je altijd welke kant je op moet! Je vind het GPX-bestand bovenaan de pagina.

Afstand
50,0 km

Dit ga je zien

Startpunt: Wiesenstraße
47533 Kleve
1

Kleef

Kleef
Wirtschaft, Tourismus & Marketing Stadt Kleve GmbH
Minoritenplatz 2
47533 Kleef
2

Kleve - Kleef verwoest

Kleve - Kleef verwoest
Schollenrondell 2
47533 Kleve
3

Kalkar

Kalkar
Tourist-Information Kalkar
Grabenstraße 66
47546 Kalkar
Kalkar Raadhuis - Rathaus
4

Bedburg-Hau

Bedburg-Hau
Info-Center Moyland
Am Schloss 5
47551 Bedburg-Hau
5

Museum Schloss Moyland

Museum Schloss Moyland
Am Schloss 4
47551 Bedburg-Hau
Eindpunt: Wiesenstraße
47533 Kleve