Bedburg-Hau

Zo kun je ons bereiken

Adres:
Info-Center Moyland
Am Schloss 5
47551 Bedburg-Hau
Plan je route
Afstand:

Bedburg-Hau
Wie van de natuur houdt, zal weg zijn van Bedburg-Hau. Een oud cultuurlandschap, gevormd door de loop van de Rijn, nodigt uit tot het verkenn…

Bedburg-Hau
Wie van de natuur houdt, zal weg zijn van Bedburg-Hau. Een oud cultuurlandschap, gevormd door de loop van de Rijn, nodigt uit tot het verkennen van de talrijke natuurpaden langs de uitgestrekte weiden en bossen. Met haar zeven dorpen en ongeveer 13.000 inwoners op een oppervlakte van 62 km2 biedt de gemeente Bedburg-Hau een mengeling van cultuur, vrijetijdsbesteding, handel, dienstverlening en gastronomie. De ligging van de gemeente in het stadsdeel Kleef is ideaal. Enerzijds zijn de mooie woonwijken zeer rustig en harmonieus in het landschap ingebed, anderzijds bereikt u de stadsdeel Kleve, het middencentrum Goch, het historische Kalkar en het lieflijke Uedem in een paar minuten. Ook van het hele culturele aanbod kan zonder problemen worden genoten. Culturele evenementen vinden niet alleen binnen, maar ook buiten plaats. Daartoe behoort ook de reeks evenementen van de "Open Tuinen in Kleverland" of de ambachtelijke kerstmarkt in het parkmuseum Schloss Moyland, dat tot over de grenzen bekend is. Bekijk de site.

Museum Schloss Moyland
De waterburcht was ooit het decor voor de eerste ontmoeting tussen Voltaire en Frederik de Grote. Tegenwoordig is het gerestaureerde Schloss Moyland met zijn historische tuinen een van de meest ambitieuze museumprojecten in NRW. Binnen en buiten de muren van het kasteel zijn moderne kunstwerken een lust voor het oog. De kunstcollectie van het museum is voortgekomen uit de particuliere verzamelwoede van de gebroeders Hans en Franz Joseph van der Grinten. Een speciaal aandachtspunt van de collectie is het artistieke werk van Joseph Beuys. Met bijna 6.000 werken van Beuys heeft Museum Schloss Moyland de grootste collectie ter wereld. Met kunsttentoonstellingen uit eigen collectie en speciale tentoonstellingen biedt het museum regelmatig nieuwe, prikkelende redenen voor een bezoek. In overeenstemming met de essentie van het merk "kunst en cultuur", presenteert het museum regelmatig tentoonstellingen die beide aspecten combineren en ingaan op actuele maatschappelijke kwesties. In het park van het landgoed kunnen bezoekers genieten van een mengeling van barokke, neogotische en romantische invloeden. Dit is het resultaat van architectonische veranderingen sinds de 17e eeuw. In dit tuinlandschap zijn moderne beeldhouwwerken uit de 20e eeuw uit de museumcollectie geïntegreerd. De beeldhouwwerken, die variëren van klein formaat tot monumentale beeldhouwwerken uit het einde van de 20e eeuw, passen harmonieus in de gevarieerde tuinvakken. Het naast elkaar bestaan van hedendaagse kunstwerken en historische tuinkunst zorgt voor een harmonieuze totaalindruk. Bekijk de site.

Hier ga je heen