Ommetje Heumen (lang)

Type: Wandelroute
Afstand: 12.0 km

Ommetje Heumen (lang)

Type: Wandelroute
Afstand: 12.0 km

Heumen biedt een veelzijdig landschap bestaande uit bossen, vennen, uiterwaarden en de ligging aan de rivier de Maas. Deze route neemt je mee door dit mooie gebied.


Het Ommetje Heumen is een wandeling door, en rondom, het dorpje Heumen. Wandel over de dijken, langs de oevers van de Maas. Voor de echte doorstappers is het mogelijk om een dubbele afstand, door het Heumens Bos en langs het drukbevaren Maas-Waalkanaal, te wandelen. 

Het natuurgebied Heumensoord kent een rijke geschiedenis die begon met de komst van de Romeinen. In die periode zijn veel bossen gekapt om plaats te maken voor de aanleg van verbindingswegen. Hierdoor zijn later uitgestrekte heidevelden ontstaan, die vanaf de 19e eeuw weer zijn beplant. De geschiedenis is nog altijd terug te zien in het landschap en te herkennen aan de zandheuvels (kogelvangers) die verspreid over het terrein te vinden zijn. Bekijk het drie-provinciënpunt tussen Gelderland, Limburg en Noord-Brabant. Bewonder het veertiendeeeuws kerkje, en zoek naar de sporen van het oude kasteel. Geniet van natuurschoon van de uiterwaarden.

Er wordt ten dele door ongebaand landschap gestruind. Blijf op de paden. Je loopt het Ommetje Heumen op eigen risico. Een redelijke conditie is vereist.

Routebeschrijving

Download de gratis routefolder van de Stichting Ommetje Heumen voor meer informatie, de routebeschrijving en interessante bezienswaardigheden aan de route. 

Dit ommetje is ook te wandelen met het wandelnetwerk. Volg vanaf de startlocatie de knooppunten en wandel eenvoudig de juiste route.

De knooppuntenvolgorde is: 47-49-32-33-34-35-39-40-41-44-43-47

Het Ommetje Heumen (kort) is onderdeel van deze wandelroute.

Afstand
12.0 km

Dit ga je zien

Startpunt: 6582 AK
Heumen
Eindpunt: 6582 AK
Heumen