Streekpad Nijmegen etappe 01

Type: Wandelroute
Afstand: 17.8 km

Streekpad Nijmegen etappe 01

Type: Wandelroute
Afstand: 17.8 km

Het Streekpad Nijmegen is een wandelroute met een grote verscheidenheid aan landschappen: glooiende dijken, groene uiterwaarden en bossen. Etappe 01 volgt een deel van van het Streekpad en komt door het karakteristieke landschap aan de Waal.

Het Streekpad Nijmegen is een wandelroute met een grote verscheidenheid aan landschappen: glooiende dijken, groene uiterwaarden en bossen. Etappe 01 volgt een deel van van dit Streekpad en is zo'n 18 kilometer lang. Je wandelt van Nijmegen langs Weurt, Beuningen en Ewijk tot Deest.

De route van etappe 01 begint in de oudste stad van Nederland; Nijmegen. Ontdek haar rijke geschiedenis en geniet van het Kronenburgerpark. Verderop wandel je door de Weurtse Buitenlanden waar nog resten van dijkdoorbraken te zien zijn en nieuwe natuur ontstaat. De route loopt grotendeels langs rivier de Waal en haar rivierduinen in het Land van Maas en Waal. Rivierduinen dienden vroeger als bescherming tegen het water. De dorpskernen aan de Waal bleven daardoor droog als het water hoog stond.

Onderweg kom je ook dijkmagazijnen tegen. Een goed bewaard stukje geschiedenis in het Land van Maas en Waal. De Dijkmagazijnen waren vroeger onderdeel van woonhuizen of stonden op zichzelf. Ze dienden als publieke opslagplaats voor dijkmaterialen. Er konden bijvoorbeeld schoppen, kruiwagens, emmers en zandzakken in voorraad worden bewaard. Deze materialen dienden om de dijken bij overstromingsgevaar te versterken of bij beschadiging te herstellen. Tegenwoordig hebben de dijkmagazijnen een meer culturele invulling gekregen zoals het dijkmagazijn Beuningen.

Het eindpunt van de route ligt in het plaatsje Deest. Daar is de kolengestookte steenfabriek al van ver te zien. Wil je het Streekpad Nijmegen in haar geheel bekijken? Kijk dan op wandelnet.nl.

Afstand
17.8 km

Dit ga je zien

Startpunt: Stationsplein
6512 Nijmegen
1

Kronenburgerpark

EvenementenlocatieLees verder

Kronenburgerpark
2

Luisterplek: 'Eénmaal in je leven iets goed doen...' - verzetsheld Jan van Hoof

Jan van Hoof was voor de oorlog al actief bij de scouting. En als vanzelf kwam hij daardoor bij het verzet. Maandenlang hield hij de Duitse activiteiten op en rond de twee Waalbruggen in de gaten.Lees verder

Luisterplek: 'Eénmaal in je leven iets goed doen...' - verzetsheld Jan van Hoof
3

Joris Ivensplein

EvenementenlocatieLees verder

Joris Ivensplein
4

Stadscamping City Camp Nyma

Stadscamping City Camp Nyma
5

Hotel Nimma

Hotel Nimma, de plek waar mensen komen om te eten, werken, een drankje te doen of te overnachten. Voor backpackers, zakenmensen, partypeople of tortelduifjes. Een plek met een warm en industrieel karakter waar je je makkelijk thuis voelt.Lees verder

Hotel Nimma
Eindpunt: Grotestraat 2
6653 BL Deest