Museum De Tuut, stoomgemaal en motorenmuseum

Museum De Tuut opent het seizoen met een thematentoonstelling over stoommachines.

Stoommachines, zijn die er nog? Zeker wel! Een groot deel van onze elektriciteit wordt nog steeds met stoom opgewekt. De stoommachi…

Museum De Tuut opent het seizoen met een thematentoonstelling over stoommachines.

Stoommachines, zijn die er nog? Zeker wel! Een groot deel van onze elektriciteit wordt nog steeds met stoom opgewekt. De stoommachine veranderde ons leven tot op de dag van vandaag. Zonder elektriciteit (opgewekt via stoomturbines) kunnen we ons het dagelijks leven niet meer voorstellen. Kom kijken bij De Tuut hoe de stoommachine ons leven veranderde, wat hij aan goeds bracht en wat de schaduwzijden waren van deze techniek. De thematentoonstelling is open vanaf 1 mei. Dagelijks te bezoeken van dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 16:00 uur. Het gemaal dateert van 1916 en is in de afgelopen 25 jaar met veel liefde weer geheel in zijn oude glorie hersteld. Jaarlijks zijn er 5 tot 6 stoomweekenden (inclusief een rondvaart rond het gemaal over de Wetering) en door de week is het museum van dinsdag t/m zondag van 11 tot 16 uur geopend voor bezoek. Zie voor prijzen en openingstijden www.de-tuut.nl.

Verder is ook voor de inwendige mens gezorgd: in het stoomcafé (geëxploiteerd door zorginstelling Doederij) kunt u genieten van een leuke kaart met drankjes en gebak. 

Prijzen

  • • Tijdens stoomweekenden: volwassenen € 6,00
    • Bezoek stoomgemaal tijdens reguliere bezoekdagen € 3,50
    • Kinderen t/m 12 jaar gratis

Hier ga je heen