Land van Maas en Waal

Monitor bezoekersdrukte - Drukte voor jou in kaart gebracht

Veel Nederlanders besteden deze zomerperiode hun vrije tijd in eigen land. Daarom is de kans groot dat het op verschillende plekken in de regio druk gaat worden. Op onderstaande kaart zie je bij meer dan 250 locaties in heel Gelderland of het er druk=rood, gemiddeld=oranje of rustig=groen is. Iedere dag geven de lokale experts ter plaatse in de ochtend, middag en avond de status door. Zo weet je dus of je veilig kunt recreëren op de plek waar je naartoe wilt of dat je beter ergens anders naartoe kunt gaan. Het mooie is dat de kaart ook gelijk leuke alternatieven geeft wanneer een locatie te druk is. Zo kom je dus misschien wel op plekken waar je eerste instantie niet aan had gedacht! Check dus deze monitor (druktemeter) voordat je op pad gaat.

Tuinen van Appeltern - Land van Maas en Waal - Roze - bloemen

Tuinen van Appeltern - Land van Maas en Waal - Roze - bloemen

Fruit en tuinen

Het Land van Maas en Waal is enorm vruchtbaar door de vele overstromingen en de rivierklei die daardoor achterbleef. Kenners beweren dan ook dat het lekkerste fruit uit dit gebied komt. Ga daarom ook zeker een keer langs bij één van de vele fruitstalletjes langs de weg om de proef op de som te nemen!

De Tuinen van Appeltern is het grootste en meest veelzijdige tuinideeën park van Europa. Dit prachtige park heeft meer dan 180 voorbeeldtuinen die elk een eigen stijl en sfeer hebben. De tuinen zijn het hele jaar het bezoeken waard want elk jaargetijde hebben de tuinen hun eigen charme.

Lees verder
Lees meer
© De Tuinen van Appeltern

TO DO: Check de agenda

© shutterstock

Overnachten

Land van Maas en Waal, groepen

Land van Maas en Waal, groepen

© Jurjen Drenth

Weekendje weg

Dijkgeheimen, Land van Maas en Waal

Dijkgeheimen, Land van Maas en Waal

© Chrissie Sewalt

♥ water

Laat je meevoeren in het rivierenlandschap

© Jurjen Drenth

De mooiste routes

Fietsen over slingerende dijken en struinen door de uiterwaarden: Elke bocht brengt weer iets nieuws in het Land van Maas en Waal. Kronkelende dijken, verlaten eilandjes en schilderachtige buitenpolders. De natuur laat zich in hier van haar beste kant zien. Bovendien kun je zomaar oog in oog staan met een Konikspaard.

Lees verder
Klik voor routes

Foto delen? Gebruik #landvanmaasenwaal!