Bereikbaarheid

Hoe kom ik in Nijmegen?

Nijmegen is zowel met de auto (via de A325, de A15 en de A50) als met het openbaar vervoer goed bereikbaar. 

Auto
De tarieven voor het parkeren op straat zijn (grotendeels) gelijk aan die in parkeergarages. Doordeweeks parkeren is goedkoper dan in het weekend. Ook is het ’s avonds goedkoper parkeren in de parkeergarages. Een aantal locaties is bestemd voor langparkeerders, je kunt daar alleen een gunstig geprijsde dagkaart afrekenen. Op alle andere parkeerlocaties in het centrum geldt het real time parkeren; je betaalt voor de werkelijke parkeerduur. In de straten aan de rand van het centrum, de zogenaamde ringstraten, geldt een oplopend parkeertarief. Dat bevordert de doorstroming en zorgt ervoor dat de parkeerplaatsen in die straten optimaal worden benut. Bekijk hier waar je kunt parkeren in Nijmegen

Wil je de file rondom de A12 ontwijken? Kijk (tot een dag!) van te voren naar de filevoorspelling en pas waar nodig je reis aan. 

P+R Waalsprinter
Als bezoeker van de Nijmeegse binnenstad kun je ook gebruik maken van de Waalsprinter. Automobilisten die het centrum van Nijmegen willen bezoeken kunnen snel, gemakkelijk en goedkoop met de winkelpendel naar hartje stad. Geen file voor de afslag naar het centrum, geen gezoek naar een parkeerplaats in de binnenstad, en bovendien voordelig parkeren: de parkeerkosten bedragen slechts drie euro en de bus is gratis voor vier inzittenden van de auto. De winkelpendel rijdt op koopavonden, zaterdag en koopzondag. Deze rijdt vanaf P+R Waalsprinter aan de Ovatonde naar het centrum van Nijmegen (haltes Valkhof Museum, Kelfkensbos en Hertogplein) en weer terug.

Koopavond (donderdag): Iedere 10 minuten tussen 19.00 en 21.30 uur.
Zaterdag en koopzondag: Iedere 10 minuten tussen 11.00 en 18.00 uur.
Op werkdagen kunt je tot 19.00 uur met de Waalsprinter naar het centrum van Nijmegen

Fiets
Bezoek je het centrum van Nijmegen op de fiets, plaats deze dan in een van de (bewaakte) fietsenstallingen. Bekijk hier welke fietsenstallingen er zijn in Nijmegen.

Openbaar vervoer
Nijmegen heeft vijf treinstations: Nijmegen Centraal, Nijmegen Heyendaal, Nijmegen Lent, Nijmegen Goffert en Nijmegen Dukenburg. Vanuit de regio zijn deze stations prima te bereiken. Van plan om Nijmegen te bezoeken met het OV? Plan dan je bezoek met een online routeplanner zoals 9292.nl of ns.nl

 

Elektrisch deelvervoer - Fietsen en Auto's

Citystore Nijmegen

Bij Citystore Nijmegen op de Grote Markt kun je je laten inspireren door verhalen over Nijmegen en omgeving, informatie krijgen over de bekende en onbekende pareltjes van de stad én je laten verrassen door de unieke producten in de store.

 

Lees verder
Meer informatie