Nijmegen is zowel met de auto (via de A325, de A15 en de A50) als met het openbaar vervoer goed bereikbaar.
Auto
De tarieven voor het parkeren op straat zijn (grotendeels) gelijk aan die in parkeergarages. Doordeweeks parkeren is goedkoper dan in het weekend. Ook is het ’s avonds goedkoper parkeren in de parkeergarages. Een aantal locaties is bestemd voor langparkeerders, je kunt daar alleen een gunstig geprijsde dagkaart afrekenen. Op alle andere parkeerlocaties in het centrum geldt het real time parkeren; je betaalt voor de werkelijke parkeerduur. In de straten aan de rand van het centrum, de zogenaamde ringstraten, geldt een oplopend parkeertarief. Dat bevordert de doorstroming en zorgt ervoor dat de parkeerplaatsen in die straten optimaal worden benut. Bekijk hier waar je kunt parkeren in Nijmegen.
Wil je de file rondom de A12 ontwijken? Kijk (tot een dag!) van te voren naar de filevoorspelling en pas waar nodig je reis aan.
P+R Waalsprinter
Als bezoeker van de Nijmeegse binnenstad kun je ook gebruik maken van de Waalsprinter. Automobilisten die het centrum van Nijmegen willen bezoeken kunnen snel, gemakkelijk en goedkoop met de winkelpendel naar hartje stad. Geen file voor de afslag naar het centrum, geen gezoek naar een parkeerplaats in de binnenstad, en bovendien voordelig parkeren: de parkeerkosten bedragen slechts drie euro en de bus is gratis voor vier inzittenden van de auto. De winkelpendel rijdt op koopavonden, zaterdag en koopzondag. Deze rijdt vanaf P+R Waalsprinter aan de Ovatonde naar het centrum van Nijmegen (haltes Valkhof Museum, Kelfkensbos en Hertogplein) en weer terug.
Koopavond (donderdag): Iedere 10 minuten tussen 19.00 en 21.30 uur.
Zaterdag en koopzondag: Iedere 10 minuten tussen 11.00 en 18.00 uur.
Op werkdagen kunt je tot 19.00 uur met de Waalsprinter naar het centrum van Nijmegen
Fiets
Bezoek je het centrum van Nijmegen op de fiets, plaats deze dan in een van de (bewaakte) fietsenstallingen. Bekijk hier welke fietsenstallingen er zijn in Nijmegen.
Openbaar vervoer
Nijmegen heeft vijf treinstations: Nijmegen Centraal, Nijmegen Heyendaal, Nijmegen Lent, Nijmegen Goffert en Nijmegen Dukenburg. Vanuit de regio zijn deze stations prima te bereiken. Van plan om Nijmegen te bezoeken met het OV? Plan dan je bezoek met een online routeplanner zoals 9292.nl of ns.nl.
De gemeente Nijmegen geeft iedereen de mogelijkheid gebruik te maken van elektrisch vervoer. Voor elke reis is er een bijpassend vervoersmiddel. Kies voor elektrische fietsen van Urbee, bakfietsen van Cargoroo of een elektrische auto van Amber. Nijmegen telt 10 eHUBS waar je direct verschillende elektrische voertuigen kunt huren door middel van een app. De duur en het moment van de huur bepaal je zelf!
Meer over eHUB NijmegenIn nijmegen zijn 10 eHUBS te vinden. Je kunt van te voren checken welke vervoersmiddelen er op je locatie aanwezig zijn. De 10 Nijmeegse eHUBS zijn: Hatert, Horstacker, Zwanenveld, Campus, Hengstdal, Hertogplein, Station, Plantjevlag,De Klif en Handelskade.
Bekijk locatiesBij Citystore Nijmegen op de Grote Markt kun je je laten inspireren door verhalen over Nijmegen en omgeving, informatie krijgen over de bekende en onbekende pareltjes van de stad én je laten verrassen door de unieke producten in de store.