Bereikbaarheid

Hoe kom ik in Nijmegen?

Nijmegen is zowel met de auto (via de A325, de A15 en de A50) als met het openbaar vervoer goed bereikbaar. De komende jaren werkt Nijmegen hard aan een nog betere bereikbaarheid van de stad. Als onderdeel van de bouw van Nijmegen-Noord is het Nijmeegse deel van de A325 (de Prins Mauritssingel), vanaf het Keizer Augustusplein (Ovatonde) tot aan de Waalbrug, omgebouwd tot 50 km-weg.

Auto
De tarieven voor het parkeren op straat zijn (grotendeels) gelijk aan die in parkeergarages. Doordeweeks parkeren is goedkoper dan in het weekend. Ook is het ’s avonds goedkoper parkeren in de parkeergarages. Een aantal locaties is bestemd voor langparkeerders, je kunt daar alleen een gunstig geprijsde dagkaart afrekenen. Op alle andere parkeerlocaties in het centrum geldt het real time parkeren; je betaalt voor de werkelijke parkeerduur. In de straten aan de rand van het centrum, de zogenaamde ringstraten, geldt een oplopend parkeertarief. Dat bevordert de doorstroming en zorgt ervoor dat de parkeerplaatsen in die straten optimaal worden benut. Bekijk hier waar je kunt parkeren in Nijmegen

Wil je de rondom de A12 ontwijken? Kijk (tot een dag!) van te voren naar de filevoorspelling en pas waar nodig je reis aan. 

P+R Waalsprinter
Als bezoeker van de Nijmeegse binnenstad kun je ook gebruik maken van de Waalsprinter. Automobilisten die het centrum van Nijmegen willen bezoeken kunnen snel, gemakkelijk en goedkoop met de winkelpendel naar hartje stad. Geen file voor de afslag naar het centrum, geen gezoek naar een parkeerplaats in de binnenstad, en bovendien voordelig parkeren: de parkeerkosten bedragen slechts drie euro en de bus is gratis voor vier inzittenden van de auto. De winkelpendel rijdt op koopavonden, zaterdag en koopzondag. Deze rijdt vanaf P+R Waalsprinter aan de Ovatonde naar het centrum van Nijmegen (haltes Museum Het Valkhof, Kelfkensbos en Hertogplein) en weer terug.

Koopavond (donderdag): Iedere 10 minuten tussen 19.00 en 21.30 uur.
Zaterdag en koopzondag: Iedere 10 minuten tussen 11.00 en 18.00 uur.
Op werkdagen kunt je tot 19.00 uur met de Waalsprinter naar het centrum van Nijmegen

Fiets
Bezoek je het centrum van Nijmegen op de fiets, plaats deze dan in een van de (bewaakte) fietsenstallingen. Bekijk hier welke fietsenstallingen er zijn in Nijmegen.

Openbaar vervoer
Nijmegen heeft vijf treinstations: Nijmegen Centraal, Nijmegen Heyendaal, Nijmegen Lent, Nijmegen Goffert en Nijmegen Dukenburg. Vanuit de regio zijn deze stations prima te bereiken. Veel bussen in Nijmegen rijden naar het centrum waar je kunt uitstappen bij halte Plein 1944 en halte Burchtstraat. Van plan om Nijmegen te bezoeken met het OV? Plan dan je bezoek met een online routeplanner zoals 9292.nl of ns.nl

Elektrisch deelvervoer - Fietsen en Auto's

VVV Rijk van Nijmegen

De VVV Rijk van Nijmegen, dé plek voor al je toeristische informatie over wat er te zien, doen en te beleven is in de stad, streek en regio. Je wordt bij de VVV Nijmegen gastvrij ontvangen en professionele VVV medewerkers informeren je onder meer over waar je ontspannen en zorgeloos kunt blijven slapen, heerlijk kunt eten en drinken, over attracties & bezienswaardigheden en over dagjes uit met auto-, fiets- en wandelroutes. Of over winkelen en uitgaan en hoe je het snelst en gemakkelijk met openbaar vervoer op de plaats van bestemming komt.
 

Lees verder
Meer informatie
Nijmegen, stad, terras