Dé Nijmeegse 4Daagse

HET PARCOURS

De 4Daagse kent iedere dag een andere route door het Gelderse, Brabantse of het Limburgse land, in de wijde omgeving van de stad Nijmegen. Elke wandeldag staat een andere plaats in de omgeving van Nijmegen centraal. Zo heet de eerste wandeldag De dag van Elst, de tweede De dag van Wijchen, de derde De dag van Groesbeek en tot slot de vierde De dag van Cuijk. De start- en finishlocatie voor burgers is de Wedren. 

Tijdens de 4Daagse zijn de parcoursen aangegeven door middel van gekleurde pijlen. De kleur van de bewegwijzering komt overeen met de kleur van de polsband.

Lees verder
Ga naar 4daagse.nl

Voetjes van de vloer - tijdens de Vierdaagsefeesten

Naast het bloed, zweet en tranen van de wandelaars die deelnemen aan de Nijmeegse 4Daagse is de derde week van juli ook een tijd om te vieren met je vrienden of familie. De 4Daagsefeesten is het grootste evenement van Nederland. Met Nijmegen als het decor voor het grote evenement en meer dan 1000 optredens op meer dan 40 podia is het onmogelijk je te vervelen. Van een traantje wegpinken bij klassieke muziek tot rocken in een moshpit en van meeslepende techno beats tot ontspannende jazz, er is voor ieder wat wils te vinden.

Tijdens de 4Daagsefeesten leer je Nijmegen pas echt kennen en wordt de stadsslogan alleen nog maar duidelijker: old city, young vibe. In alle uithoeken van de binnenstad vind je podia verstopt in winkelstraten, parken, musea en zelfs parkeergarages. Kom jij de 4Daagsefeesten ook ontdekken?

Lees verder
Meer over de Vierdaagsefeesten

Oefenen voor de 4Daagse? Dit zijn de 4 leukste oefenroutes

Heb jij ook zo'n zin in de 4Daagse? Om alvast in de stemming te komen en te oefenen, hebben wij vier oefenroutes voor jou op een rij gezet. Kom gerust wandelen en ontdek wat het Rijk van Nijmegen allemaal te bieden heeft!

Lees verder
Bekijk de 4 oefenroutes

Via Gladiola

Naast het 4Daagsekruis geldt de glorieuze intocht van alle wandelaars op de laatste middag van de 4Daagse in Nijmegen als een ultieme beloning voor de fysieke en vaak ook psychische topprestatie die de wandelaars hebben geleverd. Honderdduizenden enthousiaste toeschouwers omzomen de laatste 15 kilometer van het wandelparcours om de 4Daagselopers tot aan de eindstreep toe te juichen. De wandelaars, begeleid door talloze muziekbands, vormen een feestelijke en kleurrijke stoet van vele kilometers, die door het vaak uitzinnige publiek bedolven wordt met gladiolen, bij uitstek de 4Daagsebloem.

Lees verder

4X Nagenieten van de 4Daagse

Tijdens de 4Daagse van Nijmegen komt de regio tot leven. Maar wist je dat het Rijk van Nijmegen ook genoeg ontspanning en verwennerij biedt voor de 4Daagse wandelaars? In dit artikel nemen we je mee naar 4 ontspannen activiteiten in het Rijk van Nijmegen, waar je kunt genieten van wellness, eten en drinken en zwemmen. Laat je onderdompelen in deze prachtige regio na de 4Daagse.

Lees verder
Meer lezen