Fietsen

Fiets in één dag eeuwen terug - Afwisselend Rijk van Nijmegen

Over glooiende heuvels, langs wijngaarden en met uitzicht op rivieren: al fietsend zie je zoveel moois in het Rijk van Nijmegen langskomen. Daar hoef je echt niet voor naar het buitenland. Kies een route waarin je het eeuwenoude spoor van de Romeinen volgt of juist voor moderne kunstobjecten aan het water, die je verbeelding prikkelen.

En ben je altijd al benieuwd geweest naar de mooiste stukken uit de Vierdaagse-route, de plekken waar de lopers zo lyrisch over zijn? Na het fietsen van deze route praat je de volgende keer mee. Tipje van de sluier: het is inderdaad zo mooi als ze zeggen!

Ga Gesmeerd op pad!

Of je fiets nou nog met een dikke laag stof erop in de schuur staat of wanneer je graag goed voorbereid op pad gaat. Met deze 9 tips ben je (bijna helemaal) verzekerd van een vlekkeloze fietstocht. Ga gesmeerd op pad!

Ontdek de 9 fietstips

op de e-bike door het Rijk van Nijmegen

Stap af bij Oortjeshekken

Het historisch hotel - restaurant - huiskamercafé Oortjeshekken is een perfecte stop voor een route door de Ooijpolder. Stap af en neem een lekker bakje koffie. Geniet ondertussen van het prachtige polderlandschap met pittoreske boerderijtes en rivier de Waal. Genoeg energie om weer op pad te gaan! 

Lees meer

Liever toeren op de scooter?

Niet zo fan van fietsen, maar toch graag de routes uit de regio willen ontdekken? Dat kan! Bij Nijmegen Actief kun je namelijk relaxt toeren op de elektrische scooter. Naast de losse verhuur zijn er complete dag arrangementen mogelijk met meerdere activiteiten voor invulling van bijvoorbeeld een familie- of groepsuitje. 

Lees meer