Actief

In Heerlijkheid Beek, een schitterend natuurgebied, kom je niet alleen ogen tekort, je gebruikt ook al je kuitspieren voor de indrukwekkende hoogteverschillen. Kies de befaamde N70-wandelroute voor een unieke 5 sterren-wandeling over glooiende heuvels en met doorkijkjes naar rivier en uiterwaarden. Liever wat meer vaart? Al fietsend of mountainbikend verken je de uiterwaarden, de dijklandschappen verderop en het bergachtige landschap rond Nijmegen.

Wanneer je na al die activiteit wel toe bent aan een verfrissende duik, kun je terecht bij één van de zoetwaterstrandjes of recreatieterreinen in de omgeving. Of kies voor een middag golfen op één van de mooiste golfbanen van Nederland.

 • Spring op de fiets

  Ontdek het Rijk van Nijmegen op de fiets! Door de grote diversiteit in het landschap fiets je het ene moment over dijken en langs rivieren en het andere moment door bossen en over heuvels. 

  Spring op de fiets
 • Eindeloos wandelen

  Of je nu een fanatieke wandelaar bent of liever op je gemak de stad verkent, voor ieder is er een geschikte wandeling te vinden in het Rijk van Nijmegen. 

  Eindeloos wandelen
 • Volop avontuur

  Beleef een waanzinning avontuur midden in de natuur! 

  Volop avontuur
 • Sportief hardlopen

  Lekker een eindje hardlopen? Of je nu in een klein rondje een frisse neus haalt of juist wilt trainen voor een (halve) marathon; in het Rijk van Nijmegen zijn allerlei mooie bewegwijzerde hardlooproutes te vinden! 

  Sportief hardlopen

Uitdagende wandelingen in het Rijk van Nijmegen

In het Rijk van Nijmegen wandel je prachtig langs wijngaarden en over glooiende heuvels. Hou je van stevige tochten waarbij een heuveltje meer of minder niet telt? Of zoek je de uitdaging liever in een spelvorm op? Wij tippen je een aantal uitdagende wandelingen in het Rijk van Nijmegen. Een beetje buffelen is wat deze wandelingen zo aantrekkelijk maakt!

Lees verder
Ontdek de routes

De leukste plekjes - Laat je inspireren

Zwemmen in het Rijk van Nijmegen

Wij Nederlanders zijn gek op zwemmen. Even lekker dobberen, je gewichtloos voelen en relaxen. Of juist roetsjen van de glijbaan, peddelen in het water en iedereen nat spetteren. Mooi of slecht weer, gezellige drukte, actief bezig zijn of juist genieten in alle rust – het kan allemaal in het Rijk van Nijmegen.

Lees verder
Laat je inspireren

TO DO - Ontdek ze allemaal