Eropuit met kinderen

Romeinen en kabouters - Op ontdekking in het Rijk van Nijmegen

Rare jongens, die Romeinen? Je ontdekt het in het Archeolab van Museum Het Valkhof! Bouw hier zelf een Romeinse brug, schiet de katapult af, maak een muurschildering en leer ondertussen álles over deze vroege bewoners van het Rijk van Nijmegen. In de Romeinse straat in Museumpark Orientalis lijkt het zelfs alsof ze nooit zijn weggegaan. Ontdek hier ook de Joodse en Arabische wereld. Een heel andere wereld vind je langs de Kabouterroute. Met de Kabouterboom: de dikste boom van Nederland. Met een liedje kun je de kabouters misschien naar buiten lokken.

Naar buiten met de kinderen!

Altijd maar binnen zitten is ook niks. Dus waarom niet lekker naar buiten met je gezin. Een frisse neus halen is ook nog eens heel gezond! We hebben wat leuke tips in het Rijk van Nijmegen voor je op een rijtje gezet.

Lees verder
Bekijk de buitentips

Veters strikken en gaan! - Hier moet je zijn in Nijmegen:

Lekker ravotten in de speeltuinen!

Een dagje uit waar je de kinderen echt blij mee maakt? In het Rijk van Nijmegen zijn er genoeg speeltuinen te vinden! We hebben de leukste voor je op een rijtje gezet.

Lees verder
Bekijk onze tips!

Regen? Geen probleem!

Het regent al dagen pijpenstelen en je bent het beu om steeds maar binnen te zitten. De kinderen vliegen tegen de muren omhoog en de televisie draait overuren. Hoog tijd om erop uit te gaan! Want ook met slecht weer zijn er genoeg leuke dingen te doen in Nijmegen. We zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Lees verder
Lees meer over leuke uitjes!