Eropuit met kinderen

Romeinen en kabouters - Op ontdekking in het Rijk van Nijmegen

Rare jongens, die Romeinen? Je ontdekt het in het Archeolab van Museum Het Valkhof! Bouw hier zelf een Romeinse brug, schiet de katapult af, maak een muurschildering en leer ondertussen álles over deze vroege bewoners van het Rijk van Nijmegen. In de Romeinse straat in Museumpark Orientalis lijkt het zelfs alsof ze nooit zijn weggegaan. Ontdek hier ook de Joodse en Arabische wereld. En een eindje verderop, in het Afrika Museum, Ghana, Kameroen en Zuid-Afrika. Een heel andere wereld vind je langs de Kabouterroute. Met de Kabouterboom: de dikste boom van Nederland. Met een liedje kun je de kabouters misschien naar buiten lokken.

Tips voor de voorjaarsvakantie!

TO DO: Lekker ravotten - Speeltuinen genoeg!

Kinderfeestje organiseren?

EEn goedkoop dagje weg - leuke gratis uitjes

Een leuke dag eropuit met je kinderen of kleinkinderen hoeft niet duur te zijn. In het Rijk van Nijmegen kun je op een heleboel plekken pret hebben zonder dat het iets hoeft te kosten!

Lees meer

Ga op zoek naar kabouters

Tijdens deze ontdekkingstocht gaan kinderen op zoek naar kabouters die in het bos wonen. Zij hebben zich verstopt in paddenstoelen, maar ook in de allerdikste en oudste boom van Nederland, ‘de Kabouterboom’. In het vernieuwde kabouterboekje staan leuke opdrachten voor de kinderen, met kleurplaat, een memory spel, invuloefeningen en zelfs kabouterliedjes voor onderweg.

Meer informatie