Eropuit met kinderen

Romeinen en kabouters - Op ontdekking in het Rijk van Nijmegen

Rare jongens, die Romeinen? Je ontdekt het in het Archeolab van Museum Het Valkhof! Bouw hier zelf een Romeinse brug, schiet de katapult af, maak een muurschildering en leer ondertussen álles over deze vroege bewoners van het Rijk van Nijmegen. In de Romeinse straat in Museumpark Orientalis lijkt het zelfs alsof ze nooit zijn weggegaan. Ontdek hier ook de Joodse en Arabische wereld. En een eindje verderop, in het Afrika Museum, Ghana, Kameroen en Zuid-Afrika. Een heel andere wereld vind je langs de Kabouterroute. Met de Kabouterboom: de dikste boom van Nederland. Met een liedje kun je de kabouters misschien naar buiten lokken.

De leukste herfstvakantietips

Het is weer herfstvakantie en ook dit jaar is er genoeg te beleven in het Rijk van Nijmegen! Tijd om er gezellig op uit te gaan met de kinderen. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Bekijk ze hier

Lekker ravotten in de speeltuinen!

Een dagje uit waar je de kinderen echt blij mee maakt? In het Rijk van Nijmegen zijn er genoeg speeltuinen te vinden! We hebben de leukste voor je op een rijtje gezet.

Bekijk onze tips!

Veters strikken en gaan! - Hier moet je zijn in Nijmegen:

LEUKE GRATIS UITJES

Een leuke dag eropuit met je kinderen of kleinkinderen hoeft niet duur te zijn. In het Rijk van Nijmegen kun je op een heleboel plekken pret hebben zonder dat het iets hoeft te kosten!

Lees de tips

Speciaal voor de kinderen - Een kabouterroute door een magisch bos

KINDERFEESTJE ORGANISEREN?