Eropuit met kinderen

Romeinen en kabouters - Op ontdekking in het Rijk van Nijmegen

Rare jongens, die Romeinen? Je ontdekt het in het Archeolab van Museum Het Valkhof! Bouw hier zelf een Romeinse brug, schiet de katapult af, maak een muurschildering en leer ondertussen álles over deze vroege bewoners van het Rijk van Nijmegen. In de Romeinse straat in Museumpark Orientalis lijkt het zelfs alsof ze nooit zijn weggegaan. Ontdek hier ook de Joodse en Arabische wereld. En een eindje verderop, in het Afrika Museum, Ghana, Kameroen en Zuid-Afrika. Een heel andere wereld vind je langs de Kabouterroute. Met de Kabouterboom: de dikste boom van Nederland. Met een liedje kun je de kabouters misschien naar buiten lokken.

10 tips voor de zomervakantie

Met alle speeltuinen, zwemmeertjes en kindvriendelijke bezienswaardigheden heeft het Rijk van Nijmegen ontzettend veel leuke opties voor een dagje uit met het hele gezin. Wil je eropuit met de kids tijdens de zomervakantie? Bekijk dan eens deze tips voor stralende warme dagen, maar ook voor een regenachtige middag.

Lees meer

TO DO: Lekker ravotten - Speeltuinen genoeg!

Kinderfeestje organiseren?

Bij een verjaardag hoort een leuk kinderfeestje. Het Rijk van Nijmegen heeft mogelijkheden genoeg om er voor de kinderen een onvergetelijke dag van te maken!

Bekijk hier alle mogelijkheden