Wederopbouwroute Beek - Zyfflich

Type: Wandelroute
Afstand: 10.0 km

Wederopbouwroute Beek - Zyfflich

Type: Wandelroute
Afstand: 10.0 km

Deze route in de Ooijpolder besteed aandacht aan de gebeurtenissen in het laatste half jaar van de Tweede Wereldoorlog. De wederopbouw, maar ook het landschap, karakteristieke planten en vogels komen in deze route aan bod.

Aangeboden door: Stichting Monument en Landschap Berg en Dal

Op een steenworp afstand van de historische stad Nijmegen vind je de Gelderse Poort, een grensoverschrijdend natuurgebied aan de oevers van de Rijn en de Waal waar wind, water en dieren eeuwen vrij spel hebben gehad. Ook de mens heeft in de loop der tijd zijn stempel gedrukt op dit gebied: overal in het landschap zie je de littekens van de Tweede Wereldoorlog en de invloed van de wederopbouw terug.

Het dorp Beek ligt idyllisch: in een bosrijk grensgebied tussen een stuwwal en de Ooijpolder. Deze Wederopbouwroute neemt je via een voormalig moerasgebied en de steile flanken van de Duivelsberg mee terug in de tijd. Al wandelend kom je langs statige villa’s, lieflijke huisjes en panden uit de wederopbouwperiode.

De route Beek - Zyfflich begint op de Kerkberg bij de grote Bartholomaeuskerk in Beek-Ubbergen.  Je loopt richting de Rijksweg naar het Wylerbergmeer. Daarna wandel je naar de Thornsche Molen waar de wandelroute verder gaat naar Zyfflich. Met een flinke boog beland je uiteindelijk via de Oude Holleweg weer bij de kerk.

De routebeschrijving van de Wederopbouwroute Beek - Zyfflich is te vinden in de RoutAbel app.

Afstand
10.0 km

Dit ga je zien

Startpunt: 6573 DN Beek-Ubbergen
1

Restaurant de Thornsche Molen

Restaurant onder een herbouwde molen, dagelijks om 930 uur geopend, ruime lunch & a la carte kaart, pannenkoeken en groot terras. mooiste uitzicht van Nederland op de heuvelrugLees verder

Restaurant de Thornsche Molen Restaurant de Thornsche Molen
Eindpunt: 6573 DN Beek-Ubbergen