Ommetje Doornik De Pas

Type: Wandelroute
Afstand: 8.0 km

Ommetje Doornik De Pas

Type: Wandelroute
Afstand: 8.0 km

Het ommetje Doornik De Pas komt langs een gevarieerd polder- en rivierenlandschap met mooie uitzichten, karakteristieke gebouwen en kleine landschapselementen.

Het ommetje Doornik De Pas komt langs een gevarieerd polder- en rivierenlandschap met mooie uitzichten, karakteristieke gebouwen en kleine landschapselementen. Er zijn veel historisch markante punten, waarvan het de moeite waard is even stil te staan en te genieten. Startpunt is restaurant Zijdewinde, Waaldijk 28, Bemmel. De rondwandeling is 8 km (verkorte route 6 km). Niet geschikt voor rolstoelen en mensen die slecht te been zijn.

Start: Bushalte bij De Pas

Met de klok mee

Stap je uit de bus richting Nijmegen: Na de bushalte de weg naar links oversteken en rechtsaf, fietspad. Ga in de bocht van de weg linksaf, doodlopende weg, De Pas.
Stap je uit de bus richting Arnhem: Na de bushalte eerste weg rechtsaf, doodlopende weg, De Pas.

Volg de bochtige weg, De Pas. Bij lantaarnpaal 42003 rechtsaf, klinkerweg. Volg de bocht naar links. Aan het eind rechtsaf, de dijk omhoog. Op de dijk rechtsaf. Volg deze Waaldijk gedurende circa 1,7 km. Volg bij restaurant (links) de weg met de bocht naar rechts. Na bord ‘Waaldijk’, asfaltweg rechtsaf naar beneden. Houd rechts aan. Steek de parkeerplaats recht over. Aan het eind rechtdoor onder de prullenpoort door. U komt op een graspad en volgt dat rechtdoor. Bij elektriciteitshuisje rechtsaf. Aan het eind linksaf, graspad. Volg pad met bocht naar rechts. Na linker zijpad, bij bankje, rechts aanhouden. Loop rechts om Panorama Doornik heen. U komt uit bij een graspad, voorzien van een oud toegangshek. Loop rechtdoor en ga aan het eind rechtsaf.

Op de kruising, klinkerweg rechtsaf. Einde weg linksaf, fietspad. Eerste brede graspad rechtsaf. Bij bank en waterpomp (beide links) linksaf. Bij betonweg oversteken en graspad naar rechts vervolgen. Einde graspad linksaf, betonpad. Aan het eind verlaat je Park Lingezegen, steekt de voorrangsweg over en gaat rechtsaf. Voor de bocht naar links zie je rechts de bushalte (richting Arnhem) en na de bocht naar links de bushalte (richting) Nijmegen.

Tegen de wijzers van de klok in

Stap je uit de bus richting Nijmegen: Na de bushalte de weg met bocht naar rechts volgen.
Stap je uit de bus richting Arnhem: Bij de bushalte de weg oversteken en aan de overzijde linksaf.

Na zorgboerderij (huisnr 20a) de weg oversteken naar het betonpad. Je bent nu in Park Lingezegen. Volg betonpad rechtdoor. Bij bord ‘heggenvlechten’ rechtsaf, graspad. Bij bank betonpad oversteken en graspad vervolgen. Na waterpomp en bank rechtsaf, graspad. Einde pad linksaf, grindpad. Bij ‘Landgoed Doornik’ rechtsaf, klinkerweg. Bij fietspad linksaf, graspad. Circa 25 m voor het eind (na afrastering links) linksaf, graspad. Na een oud toegangshek ziet je links Panorama Doornik. Loop links om het panorama heen en blijf graspad volgen. Op splitsing, bij oud bankje, links aanhouden. Loop rechtdoor en negeer het pad naar rechts. Volg graspad met bocht naar links. Na circa 200 m, eerste graspad rechtsaf. Bij elektriciteitshuisje linksaf.

Op splitsingen steeds rechts aanhouden. Je komt uit bij een poort (prullenpoort). Na poort de parkeerplaats recht oversteken. Op de driesprong voor de dijk linksaf omhoog. Bovenaan linksaf. Je loopt nu op de Waaldijk en volgt deze circa 1,7 km. Na grenspaal ‘Bemmel’ linksaf naar beneden, De Pas. Volg pad met bocht naar links en rechts. Einde klinkerweg linksaf. Volg deze bochtige weg tot het eind. De bushalte voor de richting Nijmegen is aan de overzijde van de verkeersweg schuin naar rechts. De bushalte voor de richting Arnhem ligt links van je aan de verkeersweg.

Afstand
8.0 km

Dit ga je zien

Startpunt: Waaldijk 26
6681 KJ Bemmel
Eindpunt: Waaldijk 26
6681 KJ Bemmel