Historische route Berg en Dal

Type: Wandelroute
Afstand: 4.5 km

Historische route Berg en Dal

Type: Wandelroute
Afstand: 4.5 km

Om de huidige generaties zicht te kunnen geven op de historie van Berg en Dal is het idee geopperd om die historie zichtbaar te maken.

Het dorp Berg en Dal heeft in haar recente geschiedenis al menig verandering ondergaan. En er staan er nog wat aan te komen. Daarmee verdwijnen niet alleen de panden maar ook de functies ervan en de bijbehorende verhalen. En net als iedere stad of dorp in Nederland bepaald de geschiedenis ervan mede het heden. Om de huidige generaties zicht te kunnen geven op de historie van Berg en Dal is het idee geopperd om die historie zichtbaar te maken.

Via het plaatsen van 11 fotopanelen met informatie over de locatie en geschiedenis kunnen wandelaars of fietsers kennis maken met de historie van Berg en Dal. De informatie op de panelen is ook te vinden op: onzewijkinbergendal@gmail.com

Door de fotopanelen en de route willen we inwoners en bezoekers activeren te wandelen en kennis te nemen van de geschiedenis van Berg en Dal en daarmee ook een andere kijk op het heden. Specifiek willen we de kinderen en de ouders van de basisschool erbij betrekken door het samenstellen van een lespakket over de geschiedenis van het dorp. Ouderen nodigen we uit om hun verhalen over de specifieke locaties die we willen gaan belichten te delen.

De route voert de wandelaar geheel over verharde paden en is daarmee voor iedereen toegankelijk.

Afstand
4.5 km

Dit ga je zien

Startpunt: Oude Kleefsebaan 121
6572 AK Berg En Dal
Eindpunt: Oude Kleefsebaan 121
6572 AK Berg En Dal