Ommetje Rijkerswoerdseplassen

Type: Wandelroute
Afstand: 4.5 km

Ommetje Rijkerswoerdseplassen

Type: Wandelroute
Afstand: 4.5 km

Een rondwandeling van 4,5 km om de Rijkerswoerdse Plassen aan de zuidkant van Arnhem. De paden kunnen modderig zijn. Niet zo vreemd als je bedenkt dat de wijk die er aan grenst, De Laar heet: moerassig land.

Een rondwandeling van 4,5 km om de Rijkerswoerdse Plassen aan de zuidkant van Arnhem. De paden kunnen modderig zijn. Niet zo vreemd als je bedenkt dat de wijk die er aan grenst, De Laar heet: moerassig land. In die wijk ligt ook het start- en eindpunt van het rondje. Dit ommetje ligt in het deelgebied Het Waterrijk van Park Lingezegen en is gemarkeerd met bordjes. De plassen zijn ontstaan door zandwinning. 

Begin- en eindpunt bij het Paviljoen De Woerd aan de noordzijde van de westelijke plas.

Met de klok mee

Met de rug naar het paviljoen en het gezicht naar het water linksaf gaan en over het pad zo dicht mogelijk langs het water of nog een stukje over de ligweide. Op een gegeven moment moet je wel verder over het fietspad. Vóór einde fietspad bij banken achter een haagje schuin rechts aanhouden. Bij witte metalen slagboom en hek tegenover hek van het golfterrein rechts aanhouden en route over asfaltweggetje volgen, of over de ligweide en paadje langs de plas. Ter hoogte van het eind van de omheining van het golfterrein linksaf door een houten hek, pad tussen de omheining aan de linkerhand en de plas aan de rechterhand. Let op: Pad kan modderig zijn!

Op het eind van het golfterrein rechts aanhouden en op de snel volgende splitsing links aanhouden (dus even iets van de plas af) (pad kan flink modderig zijn). Op de driesprong aan de westzijde van de plas linksaf en meteen door een houten hek en linksaf, asfaltweg (tegenover picknicktafel en infozuil en -paneel van Park Lingezegen). Bij wit metalen hek aan de rechterhand, rechtsaf, pad langs plas aan rechterhand. Na bruggetje op landtong aan de westzijde begint de ligweide en dan het pad zo dicht mogelijk langs het water volgen of over de ligweide tot het paviljoen.

Tegen de klok in

Met de rug naar het paviljoen en het gezicht naar het water rechtsaf gaan en over het pad zo dicht mogelijk langs het water of over de ligweide. Op de landtong aan de westzijde eindigt de ligweide en loopt de route verder over een smal pad, plas steeds aan de linkerhand. Einde pad door wit metalen hek en linksaf over asfaltweg. Na een activiteitencentrum aan de linkerhand even verder tegenover een picknicktafel rechtsaf door een houten hek en rechtsaf pad langs de plas, water aan de linkerhand (pad kan flink modderig zijn) en op driesprong aan de voet van een hoog talud rechts aanhouden. Op de driesprong bij het begin van een golfterrein, rechtdoor, pad tussen plas aan de linkerhand en golfterrein. Einde pad door houten hek en rechtsaf, asfaltweg, of aan de overzijde over paadje en ligweide. Bij witte metalen slagboom en hek aan de asfaltweg tegenover hek van het golfterrein links aanhouden en bij samenkomst met fietspad links aanhouden en doorlopen tot het paviljoen, of waar mogelijk stukjes over de ligweide.

Afstand
4.5 km

Dit ga je zien

Startpunt: Rijkerswoerdsestraat 4
6661 NT Elst
Eindpunt: Rijkerswoerdsestraat 4
6661 NT Elst