Renkumse Veer

Met de pont in het Rijk van Nijmegen

Pontjes over de rivieren - Waal, (Neder)Rijn en Maas

In het Rijk van Nijmegen varen een flink aantal pontjes en veerdiensten over de vele rivieren die het gebied rijk is. Gelukkig maar, want de Rijn en Nederrijn, de Waal, de Maas en het Pannerdensch Kanaal kronkelen als een ‘blauwe’ draad door het landschap. De kans is dan ook groot dat je tijdens je wandeling of fietstocht in het Rijk van Nijmegen een keer het water over moet! Ga goed voorbereid op weg en bekijk het overzicht van de veerpontjes in het Rijk van Nijmegen zodat je weet welke je op je route tegenkomt. Heb je nog geen route samengesteld? Wij hebben in dit artikel ook de leukste fietsroutes met één of meerdere pontjes voor je op een rijtje gezet!

 

LET OP: Vanwege het coronavirus zijn er een aantal pontjes gestremd. De gestremde pontjes zijn: Druten - Dodewaard, Beuningen - Slijk Ewijk, Renkum - Heteren en Ravenstein - Niftrik, Millingerwaard - Doornenburg. Kijk voor meer informatie op uiterwaarde.nl.

Druten Veer

Druten Veer

Struinen Langs de Waal, Waal, wandelen

Struinen Langs de Waal, Waal, wandelen

Goed voorbereid op weg

Moet je tijdens je fiets- of wandeltocht een rivier oversteken? Kom dan niet voor verrassingen te staan en bekijk hieronder het overzicht van de pontjes in het Rijk van Nijmegen die je met de fiets of te voet kunt nemen. Wij zetten alle pontjes, hun locaties, de prijzen en vaartijden voor je op een rijtje. Kijk voor de meest actuele vertrektijden en informatie over hoog- of laagwater op de websites van de veerdiensten. Ook deze vind je in het overzicht hieronder.

Lees verder

Het overzicht - van de veerdiensten

In het overzicht vind je de locaties, prijzen, vaartijden en websites van de pontjes over de Waal, de Maas, de Rijn en de Nederrijn.

Pontjes - Over de Waal

Gemeente Beuningen, pontje, land van Maas en Waal

Gemeente Beuningen, pontje, land van Maas en Waal

© Hans Barten

Beuningen - Slijk-Ewijk

Het pontje dat over de Waal tussen Beuningen en Slijk-Ewijk vaart heet H4 De Weerder. H4 De Weerder bevindt zich tussen knooppunt 99 en 38 of 80 op het fietsknooppuntennetwerk. Het pontje heeft een capaciteit van 32 passagiers en vaart gedurende de maanden mei tot en met september. Betalen kan bij deze veerdienst contactloos of met gepast geld. Kijk voor meer informatie en de meest actuele vertrektijden van deze pont op uiterwaarde.nl.

Prijzen:

• Voetgangers: € 1,00
• Fietsers: € 1,50
• Kinderen t/m 12 jaar varen gratis - onder begeleiding van betalende volwassene.

Meer informatie
Veer in Druten

Veer in Druten

© Sharon Willems

Druten - Dodewaard

Het pontje dat over de Waal tussen Druten en Dodewaard vaart heet D’n Overkant. D’n Overkant bevindt zich tussen knooppunt 13 en 67 op het fietsknooppuntennetwerk. Het pontje heeft een capaciteit van 24 passagiers en vaart gedurende de maanden mei tot en met september. Betalen kan bij deze veerdienst contactloos of met gepast geld. Kijk voor meer informatie en de meest actuele vertrektijden van deze pont op uiterwaarde.nl.

Prijzen:

• Voetgangers: € 1,00
• Fietsers: € 1,50
• Kinderen t/m 12 jaar varen gratis - maximaal 2 kinderen onder begeleiding van betalende volwassene.

Meer informatie

Pontjes - Over de Rijn

© Jurjen Drenth

Millingen - Pannerden

Het pontje dat over de Rijn tussen Millingen aan de Rijn en Pannerden vaart bevindt zich tussen knooppunt 94 en 81 op het fietsknooppuntennetwerk. Het pontje vaart het hele jaar door, behalve van 25 december tot en met 1 januari. Betalen kan bij deze veerdienst contactloos of met gepast geld. Kijk voor meer informatie en de meest actuele vertrektijden van deze pont op kievitsveerdiensten.com.

Prijzen:

• Voetgangers: € 1,50
• Fietsers: € 2,00

• Kinderen t/m 4 jaar varen gratis  - Kinderen t/m 12 jaar: €1,00

Meer informatie
© Twan Teunissen

Millingerwaard - Doornenburg

Het pontje dat over de Rijn tussen Millingerwaard en Doornenburg vaart bevindt zich tussen knooppunt 71 en 79 op het fietsknooppuntennetwerk. Het pontje vaart gedurende de maanden mei, juni en september op zater- zon- en feestdagen en in juli en augustus elke dag. Betalen kan bij deze veerdienst contactloos of met gepast geld. Kijk voor meer informatie en de meest actuele vertrektijden van deze pont op kievitsveerdiensten.com.

Prijzen:

• Voetgangers: € 1,50
• Fietsers: € 2,00

• Kinderen t/m 4 jaar varen gratis - Kinderen t/m 12 jaar: €1,00

Meer informatie

Pontjes - Over de Nederrijn

© Jurjen Drenth

Huissen - Loo

Het pontje dat over de Nederrijn tussen Huissen en Loo vaart heet het Spes Orientis. Het Spes Orientis bevindt zich tussen knooppunt 66 en 63 op het fietsknooppuntennetwerk. Het pontje vaart het hele jaar door. Kijk voor de meest actuele vertrektijden op tonpaulusveerbedrijf.nl.

Prijzen:

• Voetgangers: € 0,50
• Fietsers: € 1,10
• Kinderen tot 6 jaar: €0,30

Meer informatie
Renkumse Veer

Renkumse Veer

Heteren - Renkum

Het pontje dat over de Nederrijn tussen Heteren en Renkum vaart heet Het Renkumse Veer. Het Renkumse Veer bevindt zich tussen knooppunt 76 en 2 op het fietsknooppuntennetwerk. Het pontje vaart gedurende de maanden mei tot en met september. Kijk voor de meest actuele vertrektijden op uiterwaarde.nl.

Prijzen:

• Voetgangers: € 1,00
• Fietsers: € 1,50

Meer informatie

Driel - Oosterbeek

Het pontje dat over de Nederrijn tussen Driel en Oosterbeek vaart heet het Drielse Veer. Het Drielse veer bevindt zich tussen knooppunt 53 en 59 op het fietsknooppuntennetwerk. Het pontje vaart het hele jaar door, behalve van 19 december tot en met 3 januari. Kijk voor de meest actuele vertrektijden op drielseveer.nl.

Prijzen:

• Voetgangers: € 0,75
• Fietsers: € 1,00

Meer informatie

Pontjes - Over de Maas

© Hetty van Oijen

Middelaar - Cuijk

Het pontje dat over de Maas tussen Middelaar en Cuijk vaart heet het Spes Mea. Het Spes Mea bevindt zich tussen knooppunt 4 en 44 op het fietsknooppuntennetwerk. Het pontje heeft een laadvermogen van maximaal 16 ton en vaart het hele jaar door. Betalen kan bij deze veerdienst contactloos of met gepast geld. Kijk voor meer informatie en de meest actuele vertrektijden van deze pont op tonpaulusveerbedrijf.nl.

Prijzen:

• Voetgangers: € 0,40
• Fietsers: € 0,80
• Brommer, Tandem, Scootmobiel, Snorfiets: €1,00

Meer informatie
Maas bij Niftrik

Maas bij Niftrik

© Jurjen Drenth

Ravenstein - Niftrik

Het pontje dat over de Maas tussen Ravenstein en Niftrik vaart heet Vice Versa. Het Vise Versa bevindt zich tussen knooppunt 2 en 87 op het fietsknooppuntennetwerk. Het pontje vaart gedurende de maanden mei tot en met september. Betalen kan bij deze veerdienst contactloos of met gepast geld. Kijk voor de meest actuele vertrektijden op uiterwaarde.nl.

Prijzen:

• Voetgangers: € 1,00
• Fietsers: € 1,20

Meer informatie

De leukste fietsroutes - met pontje(s)

Heb je nog geen route samengesteld of uitgezocht? Bekijk dan hieronder de mooiste fietsroutes waarop je een of meerdere pontjes tegenkomt! Ideaal voor dat ultieme vakantiegevoel.

Gemeente Beuningen, pontje, land van Maas en Waal

Gemeente Beuningen, pontje, land van Maas en Waal

© Hans Barten

Rondje Pontje

Deze prachtige fietstocht neemt je mee over maar liefst drie rivieren in het Rijk van Nijmegen. Je steekt met diverse pontjes de Waal, het Pannerdensch Kanaal en de Rijn over! Hop op de pont en probeer deze populaire fietstocht uit!

Lees verder
Meer over Rondje Pontje

Meer fietsroutes - met pontjes