LVR-RömerMuseum

Zo kun je ons bereiken

Adres:
Am Rheintor
46509 Xanten
Plan je route
Afstand:

Op de plaats van de voormalige Romeinse stad Colonia Ulpia Traiana nodigt het grootste archeologische openluchtmuseum van Duitsland de bezoekers uit voor een boeiende excursie in de geschiedenis. In het uitgestrekte groen van het park geven indrukwekkende gebouwen, zoals de haventempel en het amfitheater, woningen en badvoorzieningen een levendige indruk van het dagelijkse Romeinse leven in Germanië. Het bekroonde LVR-RömerMuseum is vooral gericht op gezinnen; verveling is hier niet toegestaan.

Op de scheepswerf van het Archeologisch Park kunt u van dichtbij zien hoe waarheidsgetrouwe replica's van Romeinse schepen worden gebouwd. Daarnaast bieden de Romeinse weekenden van mei tot september een gevarieerd programma met ambachtelijke activiteiten om te kijken en mee te doen.

Jonge ontdekkingsreizigers kunnen zich dan uitleven op de grote avonturenspeelplaats, een groot springkussen en een grote waterspeelplaats. Voor de honger tussendoor biedt het Romeinse restaurant lekkernijen aan volgens oude recepten.

Hier ga je heen