Restaurant de Plasmolense Hof

De Plasmolense Hof - Uit en toch thuis

Bourgondisch, sfeervol en huiselijk, midden in de natuur en goed bereikbaar. Vele mensen zoeken die ene speciale plaats waar ze lekker kunnen eten, ontspannen en die aanvoelt als thuis. Restaurant De Plasmolense Hof is zo’n bijzondere plaats.

Van pension tot restaurant
De fraaie, witte boerderij waarin De Plasmolense Hof is gehuisvest, stamt uit 1950 en is uni…

De Plasmolense Hof - Uit en toch thuis

Bourgondisch, sfeervol en huiselijk, midden in de natuur en goed bereikbaar. Vele mensen zoeken die ene speciale plaats waar ze lekker kunnen eten, ontspannen en die aanvoelt als thuis. Restaurant De Plasmolense Hof is zo’n bijzondere plaats.

Van pension tot restaurant
De fraaie, witte boerderij waarin De Plasmolense Hof is gehuisvest, stamt uit 1950 en is uniek gelegen aan de rand van de St. Jansberg. Vroeger was De Plasmolense Hof een pension met in het voorhuis een café, een aantal kamertjes op de verdieping en een grote deel. Vooral veel kunstenaars streken neer bij de Plasmolense Hof en meteen vanaf het begin is er sprake geweest van een kunstenaarsstamtafel. Een borreltje in de Plasmolense Hof en dan met de schildersezel het bos in of de St. Jansberg op, om te gaan schilderen. Sinds de jaren 60 is De Plasmolense Hof in bedrijf als restaurant en zijn het café en de deel omgetoverd tot sfeervolle ruimten. Overigens staat de grote stamtafel nog steeds in het voorhuis, en is ook nu nog een populaire plek om gezellig aan te schuiven voor een goed glas wijn.

De Plasmolense Hof is aantrekkelijk voor een breed publiek. Doordeweeks veel zakenmensen die een hapje komen eten en die je in het weekend weer terug ziet met hun gezin. De wandelaar die op zondagmiddag een terrasje pikt, maar ook sociëten die regelmatig weerkomen voor hun gezamenlijke etentjes. De Plasmolense Hof is dan ook een geschikte locatie voor een zakelijke afspraak, feestelijke partij of familiefeest. In overleg is veel mogelijk en wordt er een arrangement op maat samengesteld.

Onze keuken is Frans georiënteerd met frisse en eigentijdse gerechten op de kaart. We passen de à la carte kaart zo om de drie maanden aan, met de seizoenen mee. Om de culinaire ideeën van de koks te proeven, hebben we doordeweeks een Vorkjesdiner. 5 kleinere gerechten samen een hele maaltijd .Op zaterdag en zondag presenteren wij onze vesperije. Vespijere is een zeer uitgebreid driegangen diner in buffetvorm. Het voorgerecht is een proeverij van diverse, koude lekkernijen zoals salades, gerookte vissoorten en garnituren en bij het hoofdgerecht heeft de gast de keuze uit diverse vleessoorten met bijpassend garnituur. Het nagerecht is een zoete verleiding met heerlijke puddingen, bavarois, vers fruit en ijs. Het is overigens geen zelfbediening, er is altijd iemand behulpzaam bij het samenstellen van de gerechten. Op zaterdag en zondag zijn we vanaf 11.00 uur geopend en is ons terras een lekkere plek om te lunchen.

Openingstijden

  • Elke maandag gesloten
  • Elke dinsdag 15.30 - 00.00 uur
  • Elke woensdag 15.00 - 00.00 uur
  • Elke donderdag 15.30 - 00.00 uur
  • Elke vrijdag 12.00 - 00.00 uur
  • Elke zaterdag 11.00 - 00.00 uur
  • Elke zondag 11.00 - 00.00 uur

Hier ga je heen