Druten

Druten ligt in het veel bezongen Land van Maas en Waal. De rivieren hebben dit gebied gevormd en karakter gegeven. Slingerende dijken, wielen, natuurrijke uiterwaarden en vruchtbare boomgaarden vormen het decor. Dit maakt dat het Land van Maas en Waal bij veel wandelaars en fietsers favoriet is. 

Ontdek de prachtige omgeving

In deze omgeving is het prachtig fietsen en wandelen en er zijn diverse fiets- en wandelroutes uitgezet. Eén daarvan is bijvoorbeeld de QR code route Cultuurhistorie in het Land van Maas en Waal. Een route op basis van fietsknooppunten door het Land van Maas en Waal. Ook kun je heerlijk struinen door de uiterwaarden of wandelen door het boerenland en kennismaken met het boerenleven van nu. Met het fiets- en voetveer Druten-Dodewaard ben je zo aan de overkant waar er nog meer te ontdekken valt.

Bekijk QR route

Tips - In druten

Proef de streek

De vruchtbare bodem van rivierklei biedt basis voor de meest zoete fruitsoorten. En dit proef en ervaar je bij de Zandroos! Het hele jaar door geniet je van het mooiste dat de streek te bieden heeft. Prachtige bloesem in het voorjaar, kersen en aardbeien in de zomer. Zelf appels plukken in de herfst en kerst winkelen vanaf half november. Wie neem jij mee?

Lees meer