Druten

Druten ligt in het veel bezongen Land van Maas en Waal. Bij een bezoek aan het Land van Maas en Waal kun je al fietsend, struinend en wandelend de prachtige natuur van het gebied bezichtigen. Je hebt dan een prachtig uitzicht op de romantische landerijen, het water, de rivier en de idyllische dijkhuisjes. Slingerende dijken, wielen, natuurrijke uiterwaarden en vruchtbare boomgaarden zijn ook een onderdeel van het indrukwekkende decor. De vele pontjes in dit gebied kom je onderweg ook tegen. Ze vormen al jaren de verbinding met het ‘vaste land’. Een overtocht geeft je een andere blik op het landschap en de rivieren. Ook leuk om te doen is ronddwalen in de ongerepte natuur langs de rivieren en rondom recreatieplassen.

Ontdek de prachtige omgeving

In deze omgeving is het prachtig fietsen en wandelen en er zijn diverse fiets- en wandelroutes uitgezet. Eén daarvan is bijvoorbeeld de QR code route Cultuurhistorie in het Land van Maas en Waal. Een route op basis van fietsknooppunten door het Land van Maas en Waal. Ook kun je heerlijk struinen door de uiterwaarden of wandelen door het boerenland en kennismaken met het boerenleven van nu. Met het fiets- en voetveer Druten-Dodewaard ben je zo aan de overkant waar er nog meer te ontdekken valt.

Lees verder
Bekijk QR route

Proef de streek

Het Land van Maas en Waal is enorm vruchtbaar door de vele overstromingen en de rivierklei die daardoor achterbleef. Daarom is het ook onderdeel van de fruittuin van Nederland en wordt ongeveer een derde van al het fruit hier geteeld. Kenners beweren dan ook dat het lekkerste fruit uit dit gebied komt. Ga daarom ook zeker eens langs bij één van de vele fruitstalletjes langs de weg om de proef op de som te nemen! Download de handige fruitalert app op je mobiel om gelijk een melding te krijgen waar welk fruit aan het groeien is en geplukt kan worden.

Bij Landwinkel en fruittuin De Zandroos geniet je het hele jaar door van het mooiste dat de streek te bieden heeft. Prachtige bloesem in het voorjaar, kersen en aardbeien in de zomer. Zelf appels plukken in de herfst en winkelen voor ingrediënten voor een heerlijk kerstdiner vanaf half november. Wie neem jij mee?

Lees verder
Fruit plukken bij Landwinkel en fruittuin De Zandroos Landwinkel De Zandroos

Afferdense en Deestse Waarden

De Afferdense en Deestse Waarden is een natuurreservaat aan de Waal bij Druten. In dit gebied kun je heerlijk struinen en genieten van de verschilllende natuur uitkijkpunten. Je vindt hier een combinatie van ooibos, poelen, grasland en ruigere gebieden en dat maakt het een heel gevarieerd gebied. Ook zijn hier verschillende soorten planten, dieren en zeldzame vissen te bekijken. Vanaf de dijk heb je een prachtig uitzicht over het hele gebied. Kom hier heerlijk uitwaaien en keer ontspannen terug.

Lees verder

Tips - In druten