Walk of the Town

Type: Stadswandeling
Afstand: 7,0 km

Walk of the Town

Type: Stadswandeling
Afstand: 7,0 km

Een lijn die kronkelt, danst, leeft en leidt. De Walk of the Town is een belevingsroute door de stad langs culturele hotspots, historische en iconische bouwwerken met bijzondere uitzichten. Volg gewoon de groene lijn en laat je verrassen.

Een lijn die kronkelt, danst, leeft en leidt. De Walk of the Town is een belevingsroute door de stad langs culturele hotspots, historische en iconische bouwwerken met bijzondere uitzichten. Ze neemt je mee op reis naar de bijzonderste plekken van Nijmegen. Een tijdcapsule in een park, een hoofd bij een stadspoort of geheime ondergrondse tunnels: met de Walk of the Town zie je het allemaal! Volg gewoon de groene lijn en laat je verrassen.

De Walk of the Town is voor jongeren en zij die jong van geest zijn. Voor hen die geen standaard stadswandeling willen. Een app of gids is niet nodig; je kunt gewoon beginnen de lijn te volgen. De lijn neemt je mee langs drie grote musea (Museum Het ValkhofDe Bastei en MuZIEum), langs kleine en grote culturele centra, en langs fijne restaurants en cafés. De Walk of the Town is voor hen die Nijmegen nog niet kennen en voor hen die Nijmegen op een andere manier willen leren kennen.

Kunstenaar Niels van Bunningen ontwerpt, creëert en plaatst in de loop van het jaar 10 kunstwerken langs de Walk of the Town. De kunstwerken hebben een link met de geschiedenis van Nijmegen. Je wandelt nu al langs 5 kunstwerken: De Zeigelhof affaire, Bombardement, Slakkentoren, Waol en Follek en Silex. 

Voor ouderen en mensen met een fysieke beperking

The Walk of the Town is ook te volgen voor mensen met een fysieke beperking. Hieronder staan de alternatieven genoemd:

  • Je kunt vanaf de Grote Markt onder de Stevenspoort door en een ronde maken om de Sint Stevenskerk (8). Je komt door dezelfde poort weer eruit en wijkt van de lijn af: je gaat rechtdoor de Augustijnenstraat in. Op de kruising met de Houtstraat vind je de groene lijn terug. Kies je richting: links de stadsroute of rechts naar de benedenstad/Waal. In deze omschrijving ga je naar links.
  • Om trappen te vermijden ga je rechtstreeks van het Koningsplein naar de Marikenstraat en gebruik je de lift op de kop van de Marikenstraat tegenover het Arsenaal (16).
  • Omzeil de trappen van de onderdoorgang van filmhuis LUX (20), door vanaf het Mariënburgplein gezien links langs het gebouw te gaan.
  • Deze route snijdt een stuk van de Benedenstad af, omdat de straten hier veelal hellend zijn of voorzien van hobbelige kinderkopjes. Wie dat wil vermijden volgt vanaf het Kronenburgerburgerpark de stippellijn op de kaart, meteen richting de Waalkade. Rechtdoor Nieuwe Markt, tweede links Rode Toren, einde rechts Veemarkt, deze gaat over in de Waalkade die bij de rotonde weer aansluit op de groene lijn.
  • De lift onderaan de Veerponttrappen (23) brengt je omhoog, van de Waalkade naar de bovenzijde van het casino. Volg de stoep naar het Valkhofpark.
  • Als je het park in wilt, kun je een rondje maken en weer aansluiten op de groene lijn. Het park is het makkelijkst toegankelijk via het bruggetje (26) vanaf Kelfkensbos, het plein voor het Valkhofmuseum.
  • De Grotestraat en de Stikke Hezelstraat zijn erg steil, deze zijn daarom middels de afsnijding uit de route gelaten.
Afstand
7,0 km

Dit ga je zien

Startpunt: Grote Markt 42
6511 KB Nijmegen
1
De Bastei

De Bastei vertelt het verhaal van de rivier. Duik het museum in en ga op reis door verleden, heden en toekomst.Lees verder

De Bastei
2
Valkhof Museum

Hoe was het om te leven als gladiator? Om te weten dat elke dag je laatste kan zijn, maar ook om aanbeden te worden door 50.000 mensen? Valkhof Museum neemt je mee naar het oude Rome.Lees verder

Valkhof Museum  - Viziermasker
3
muZIEum

Hoe is het om blind of slechtziend te zijn? Dat ontdek je in het muZIEum helemaal zelf. Het muZIEum is namelijk niet zomaar een museum, maar een ervaringsmuseum.Lees verder

Eindpunt: Grote Markt 42
6511 KB Nijmegen