Geopad De Bastei - Stadswaard - Ooijpolder - Kopse Hof NL-09

Type: Wandelroute
Afstand: 9.0 km

Geopad De Bastei - Stadswaard - Ooijpolder - Kopse Hof NL-09

Type: Wandelroute
Afstand: 9.0 km

Geopaden volgen de nog altijd zichtbare sporen van de ijstijd. Op het Geopad De Bastei - Stadswaard - Ooijpolder - Kopse Hof kom je over riviervlakten en droogdalen en zie je spectaculaire vergezichten.

Aangeboden door: Geopaden

Het eerste deel van dit geopad voert je door de riviervlakte van rivier de Rijn en de Waal. In de riviervlakte kijk je op meerdere plaatsen uit op de prachtig glooiende, beboste hellingen van de stuwwal. In het tweede deel van de wandeling beklim je de stuwwal en kom je over het stuwwal-plateau. De prachtige afwisselende route leidt je langs steile hellingen en enkele markante droogdalen. De panoramische vergezichten vanaf het plateau tussen Ubbergen en Nijmegen zijn spectaculair en de klim meer dan waard!

Toelichting Startpunt

De Bastei, het centrum voor natuur- en cultuurhistorie ligt aan de Waalkade in Centrum Nijmegen. Vanaf station Nijmegen rijd stadsbus 8 (richting Berg en Dal) langs een bushalte genaamd Voerweg. Deze halte ligt op 4 minuten lopen van de Bastei. Startpunt de Bastei is ook te voet te bereiken vanaf station Nijmegen.

Routebeschrijving

Bekijk hier de meest actuele routebeschrijving als tekstbestand, inclusief kaart en uitleg. Het kan zijn dat je op de route stukjes tegenkomt die afwijken van de routebeschrijving in het routeboekje van de Geopaden.

Afstand
9.0 km

Dit ga je zien

Startpunt: Waalkade 83
Nijmegen
Eindpunt: Waalkade 83
Nijmegen