Geopad Frasselt - Reichswald DE-02

Type: Wandelroute
Afstand: 10.0 km

Geopad Frasselt - Reichswald DE-02

Type: Wandelroute
Afstand: 10.0 km

Geopaden volgen de nog altijd zichtbare sporen van de ijstijd. Dit geopad loopt door enkele droogdalen en een mooi afwisselend heuvellandschap met heidevelden en jeneverbesstruiken.

Aangeboden door: Geopaden

Tijdens dit Geopad maak je kennis met droogdalen en wandel je door een mooi afwisselend heuvellandschap met heidevelden en jeneverbesstruiken. Een deel van het pad loopt door vlak bosgebied waar de stuwwal is doorgebroken. Dit gebied ligt bij Plak/De Horst met de daar gevormde sandr. Een een sandr is de spoelzandvlakte die ontstond na de doorbraak van de stuwwal. In het tweede deel van de route wandel je langs de kaarsrechte paden en lanen van het majestueuze, vaak doodstille Reichswald. Het Reichwald kenmerkt zich door haar hoge en dikke bomen met daartussen hoge varens die tot wel twee meter worden in het groeiseizoen. 

Toelichting startpunt:
Het startpunt van dit geopad ligt bij de kerk van Frasselt. Er is daar een parkeerplaats voor het Friedhof (de begraafplaats); Je vind de parkeerplaats vlak voor de kerk van Frasselt links. De kerk van Frasselt is ook bereikbaar per bus vanuit Nijmegen en Kleve.

Routebeschrijving

Bekijk hier de meest actuele routebeschrijving als tekstbestand of als navigatiebestand voor smartphone of GPS-apparaat. Het kan zijn dat je op de route stukjes tegenkomt die afwijken van de routebeschrijving in het routeboekje van de Geopaden. 

Afstand
10.0 km

Dit ga je zien

Startpunt: Gocher Straße
Frasselt
Eindpunt: Gocher Straße
Frasselt