Landgoed Mookerheide - Twee schansen route

Type: Wandelroute
Afstand: 5.1 km

Landgoed Mookerheide - Twee schansen route

Type: Wandelroute
Afstand: 5.1 km

Met de geel gemarkeerde Twee schansen route wandel je langs alle hoogtepunten van Landgoed Mookerheide.

Met de Twee schansen route op Landgoed Mookerheide wandel je 5 kilometer langs hoogtepunten. Deze gele route brengt je van het jachtslot en de kassen, tot de Heumense- en Mookerschans.

De Twee schansenroute loopt van het jachtslot tot de heide en brengt je langs de mooiste plekken van de Mookerheide. De route is gemarkeerd met gele pijltjes en 5 kilometer lang. De route start op de parkeerplaats van Landgoed Mookerheide bij het jachtslot op de Heumensebaan 2. Als de grote zwarte poort geopend is zijn tevens de tuinen en kassen te bezoeken.

Voormalige leemgroeve ‘De Biessael’

Met de Tweeschansen route kom je langs plaatsen die de periode dat de Romeinen hier leefden weerspiegelen. De route brengt je langs de voormalige leemgroeve De Biessael. De Romeinen maakten bakken van aardewerk, dakpannen en bakstenen met leem uit deze groeve.

Geopaden

In de Nijmegen en omgeving zijn diverse sporen te vinden van de ijstijd. In de ijstijd creëerde bewegende gletsjers het heuvelachtige landschap op de Mookerheide en Sint-Jansberg. Oud-medewerkers van de Radboud Universiteit Nijmegen ontwikkelden in dit stuwwalgebied themawandelingen; de Geopaden. Op deze route kom je langs een plek waar je in het binnenste van de stuwwal kunt kijken. Je ziet de structuren van aardlagen die door gletsjers ruim 70 meter omhoog zijn gedrukt. Kijk voor meer informatie op: geopaden.nl

Kijk voor meer informatie over de Twee Schansen route op natuurmonumenten.nl

Afstand
5.1 km

Dit ga je zien

Startpunt: Parkeerplaats Landgoed Mookerheide
Heumensebaan 2
6584 Mook
1

Mookerheide

De Mookerheide is een natuurgebied met een rijke geschiedenis op een steenworp afstand van Nijmegen. Je vindt er mooie bossen en grote, uitgestrekte heidevelden.Lees verder

Mookerheide
Eindpunt: Parkeerplaats Landgoed Mookerheide
Heumensebaan 2
6584 Mook