Geopad Beek - Duivelsberg NL-07

Type: Wandelroute
Afstand: 9.0 km

Geopad Beek - Duivelsberg NL-07

Type: Wandelroute
Afstand: 9.0 km

Geopaden volgen de nog altijd zichtbare sporen van de ijstijd. Het Geopad Beek - Duivelsberg loopt door bebost heuvellandschap met veel open gebied langs de steile hellingen van de stuwwal.

Aangeboden door: Geopaden

Deze geowandeling loopt door een geaccidenteerd bebost heuvellandschap. Dit is een bosrijk landschap dat 'toevallig' ontstond. De route loopt door veel open gebied en langs steile hellingen aan de noordelijke kant van de stuwwal. Het gebied waarlangs dit geopad leidt kenmerkt zich door verschillende steile, vaak korte droogdalen. In het eerste deel van de route is de structuur van heuvels en droogdalen goed herkenbaar door de openheid van het landschap. De droogdalen komen tot aan de Duivelsberg en lopen in de richting van de riviervlakte van de Rijn, die op Nederlands grondgebied overgaat in de Waal. De tweede helft van het geopad ligt grotendeels op het stuwwalplateau en loopt door bossen met eeuwenoude eiken en beuken. De droogdalen lopen daar juist meestal in de richting van het glaciale bekken van Groesbeek en Kranenburg. Dit kun je goed zien op de reliëfkaart. De verschillende droogdalen hebben ook hier vaak korte en steile hellingen.

Toelichting Startpunt

Het startpunt aan de Rijksstraatweg 191 ligt in Beek en is zowel uit de richting Nijmegen als uit de richtingen Groesbeek en Kranenburg bereikbaar per bus (de lijnen 57, 58, 162 en 280 halte Van Randwijckweg, lijn 80 halte Gemeentehuis) als per auto. Rechts van de kerk ligt een groot gratis autoparkeerterrein.

Routebeschrijving

Bekijk hier de meest actuele routebeschrijving als tekstbestand, inclusief kaart en uitleg. Het kan zijn dat je op de route stukjes tegenkomt die afwijken van de routebeschrijving in het routeboekje van de Geopaden.

Afstand
9.0 km

Dit ga je zien

Startpunt: Rijksstraatweg 191
6573 CP Beek
Eindpunt: Rijksstraatweg 191
6573 CP Beek