Familiepad Heumensoord

Type: Wandelroute
Afstand: 2.0 km

Familiepad Heumensoord

Type: Wandelroute
Afstand: 2.0 km

Al ligt Heumensoord pal tegen de bebouwde kom van Nijmegen: hier in het bos ervaar je de natuur gelijk. Elk seizoen is hier mooi. Het rolstoelvriendelijk aangelegde familiepad komt langs de speelkuil. De route is gemarkeerd met blauwe pijltjes.

Al ligt Heumensoord pal tegen de bebouwde kom van Nijmegen: hier in het bos ervaar je de natuur gelijk.

De geur van naaldbomen in de zon of van een herfstige beukenlaan; het geluid van roffelende spechten en ‘miauwende’ buizerds. Of zie de kleurenpracht van de bloeiende oude rododendrons, hoor de wind door de bomen en voel ‘m in je gezicht. Elk seizoen is hier mooi. Het rolstoelvriendelijk aangelegde familiepad komt langs de speelkuil waar kinderen lekker kunnen ravotten. En de hond mag ook mee want de route loopt door het hondenlosloopgebied. De route is gemarkeerd met blauwe pijltjes.

Geschikt voor rolstoel
Conditiepad: de gehele route is halfverhard en geschikt voor rolstoelen, kinderwagens en mensen die voor het wandelen afhankelijkzijn van een stevige en vlakke ondergrond. Toch adviseren we rolstoelgebruikers om de route met begeleiding te doen aangezien er een paar glooiende stukjes in zitten.

  • Parkeren: gehandicaptenparkeerplek is aanwezig.
  • Zitgelegenheid: verspreid over de route staan 3 parkbanken.
  • Toilet: er is geen aangepaste toilet aanwezig.
  • Honden: die mogen deze hele route zelfs los want de route loopt door het hondenlosloopgebied.
Afstand
2.0 km

Dit ga je zien

Startpunt: Parkeerplaats Beukenlaan
Beukenlaan
6581 KV Malden
Eindpunt: Parkeerplaats Beukenlaan
Beukenlaan
6581 KV Malden

Kenmerken