Geopad De Diepen - Reichswald DE-01

Type: Wandelroute
Afstand: 8.0 km

Geopad De Diepen - Reichswald DE-01

Type: Wandelroute
Afstand: 8.0 km

Geopaden volgen de nog altijd zichtbare sporen van de ijstijd. Met dit geopad maak je kennis met diep uitgesneden droogdalen waarvan enkele nog watervoerend zijn.

Aangeboden door: Geopaden

Dit geopad laat je kennismaken met diep uitgesneden droogdalen waarvan enkele nog watervoerend zijn. Het eerste gedeelte van de route loopt sterk stijgend en dalend. Dat geeft fraaie uitzichten op steile dalwanden en op de gletsjerbekkens van Groesbeek en Kranenburg. In het tweede deel van de route wandel je langs de kaarsrechte paden en lanen van het majestueuze, vaak doodstille Reichswald. Het Reichwald kenmerkt zich door haar hoge en dikke bomen met daartussen hoge varens die tot wel twee meter worden in het groeiseizoen. Het tweede deel van dit geopad loopt over een sander. Dit is een spoelzandvlakte die ontstond na een doorbraak van de stuwwal.

Let op: veel paden in het Reichswald worden weinig belopen en groeien (vooral in de zomer) vaak ten dele dicht. Met vochtig weer zijn veel paden modderig en glibberig.

Toelichting startpunt:
Het startpunt van dit geopad is Eethuis De Diepen, aan de Zwarteweg 60 te Milsbeek. Het Eethuis is niet rechtstreeks bereikbaar met het openbaar vervoer. Er is echter een bushalte op ongeveer een kwartiertje lopen naar Eethuis De Diepen. De bushalte ligt in Milsbeek aan de N271 tussen Nijmegen en Gennep/Venlo en heet 'Rijksweg/Kerkstraat'. Er is ook een parkeerplaats bij Eethuis De Diepen. Deze is bereikbaar per fiets of auto vanuit Milsbeek of Groesbeek.

Routebeschrijving

Bekijk hier de meest actuele routebeschrijving als tekstbestand of als navigatiebestand voor smartphone of GPS-apparaat. Het kan zijn dat je op de route stukjes tegenkomt die afwijken van de routebeschrijving in het routeboekje van de Geopaden. 

Afstand
8.0 km

Dit ga je zien

Startpunt: Zwarteweg 60
Milsbeek
Eindpunt: Zwarteweg 60
Milsbeek