Familiepad Duivelsberg

Type: Wandelroute
Afstand: 2.0 km

Familiepad Duivelsberg

Type: Wandelroute
Afstand: 2.0 km

Het familiepad is een korte route van 2 kilometer door het prachtige gebied de Duivelsberg in de bossen van Berg en Dal. De route biedt mooie afwisseling van vergezichten en knusse bospaden.

Het familiepad is een korte route van 2 kilometer door het prachtige gebied de Duivelsberg in de bossen van Berg en Dal. De route biedt mooie afwisseling van vergezichten en knusse bospaden. De route heeft weinig hoogteverschillen waardoor deze wandeling goed te maken is door families met verschillende niveaus en leeftijden. Wil je de wandeling combineren met een hapje of drankje dan kan je terecht bij het Pannenkoekenhuis de Duivelsberg. Bij dit restaurant kun je gratis een rolstoel met luchtbanden lenen. Een ideaal vertrekpunt voor de hele familie!

Aandachtspunten per doelgroep:
Met de kinderwagen
Koen (5 jaar) vond de wandeling leuk, er waren genoeg takken om onderweg mee te sjouwen en spelen. De wandeling is precies lang genoeg volgens de mama van Koen! ‘Niet hobbelig’ vond Femke (3 jaar) grotendeels zittend in de kinderwagen.

Slechtziend
Met begeleiding is de wandeling goed te doen en is wel prettiger. Het kan alleen, zeker als je ervaren wandelaar bent, maar dan is het uitdagender. Het is een mooi pad om te lopen. Er is niet al te veel hoogteverschil. En het is niet te lang. Hier en daar zijn er boomwortels.

Rolstoel of rollator
Met de rolstoel of rollator is het belangrijk om het rondje de goede kant op te lopen, dan is het hoogteverschil goed te doen. De bewegwijzering geeft het duidelijk aan. Er is wel (duw)hulp nodig. Een sportief persoon of verschillende personen die het duwen afwisselen. Langs de route kan je regelmatig rusten op een bankje.

  • Parkeren: bij Pannenkoekenhuis de Duivelsberg, er is een gehandicaptenparkeerplaats aanwezig
  • Zitgelegenheid: verspreid over de route staan bankjes
  • Toilet: er is geen rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig
  • Honden: toegestaan aan de lijn
  • Deze wandelroute is gescand door Ongehinderd, via hun app en website vind je detail informatie over de toegankelijkheid.
Afstand
2.0 km

Dit ga je zien

Startpunt: Duivelsberg
6572 Beek
1

Pannenkoeken restaurant De Duivelsberg

Deze oude herberg ligt midden in natuurreservaat de Duivelsberg. Prachtige wandelingen zijn uitgezet, inclusief 2 speurtochten voor kinderen. De N70 Natuurwandelroute en afstandswandelingen zoals Pieterpad en Lingepad zijn komen bij ons langs.Lees verder

Pannenkoeken restaurant De Duivelsberg Pannenkoeken restaurant De Duivelsberg
Eindpunt: Duivelsberg
6572 Beek