Heerlijkheid Leur en Hernense Bos

Type: Wandelroute
Afstand: 8.0 km

Heerlijkheid Leur en Hernense Bos

Type: Wandelroute
Afstand: 8.0 km

Deze wandelroute loopt door de omgeving van Hernen. Je wandelt langs een motte, boerderij De Merwerd, huis Leur, de Hernense Molen en het Hernense Ven.


In het hart van het Land van Maas en Waal ligt de oude heerlijkheid Leur. Het wordt gekenmerkt door monumentale boerderijen, weilanden en bos. Deze wandelroute voert u langs een motte, boerderij De Merwerd, huis Leur, de Hernense Molen en het Hernense Ven.

Met deze route leer je de rijke geschiedenis van de Heerlijkheid Leur kennen. Je komt langs diverse historische locaties en door mooie natuur.

Routebeschrijving

Download de zeer uitgebreide gratis routefolder van Geldersch Landschap & Kasteelen voor meer informatie, de routebeschrijving en interessante bezienswaardigheden aan de route. 

Het gebied is opengesteld voor wandelaars en fietsers op wegen en paden, van zonsopkomst tot zonsondergang. De wandelroute is niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd.

Bereikbaarheid startpunt

NS station Wijchen, buslijn Wijchen - Batenburg. Uitstappen aan de Hernense weg bij zoutopslag Rijkswaterstaat. A50, op knooppunt Bankhoef A326 ri Nijmegen. Afslag Bergharen en onderaan rechts. Op rotonde rechts, ri Bergharen, daarna afslag Leur. Parkeren bij De Leurse Hof. Dan ca. 50 m lopen naar het bezoekerscentrum.

Afstand
8.0 km

Dit ga je zien

Startpunt: Van Balverenlaan 1 b
Leur
Eindpunt: Van Balverenlaan 1 b
Leur