Moedernatuur - Struinroute Bisonbaai

Type: Wandelroute
Afstand: 6.5 km

Moedernatuur - Struinroute Bisonbaai

Type: Wandelroute
Afstand: 6.5 km

De Stadswaard, een paar honderd meter buiten het centrum van Nijmegen, de Oude Waal en de Groenlanden zijn verbonden met de Bisonbaai. Dit zorgt voor een aaneengesloten lint van uiterwaardennatuur van honderden hectares.

De Stadswaard, een paar honderd meter buiten het centrum van Nijmegen, de Oude Waal en de Groenlanden zijn verbonden met de Bisonbaai. Dit zorgt voor een aaneengesloten lint van uiterwaardennatuur van honderden hectares. De kuddes Gallowayrunderen en Konikpaarden, maar ook recreanten, kunnen hierdoor vrij heen en weer trekken. In het gebied vind je veel ooievaars, een ooievaar is één van de grootste in Neder-land voorkomende vogels. Als twee ooievaars op hun nest zitten, verklaren ze elkaar hun ‘liefde’ met spectaculair snavelgeklepper.

Via de eerste Nederlandse dijkoversteek voor grote grazers kom je bij de Bisonbaai, waar je onder het toeziend oog van grote grazers heerlijk kunt zwemmen en op de omliggende strandjes kunt zonnen. Je kunt er zowel binnen- als buitendijks struinen. In het buitendijkse deel wandel je over een voormalig zandwingat. Het door mensen gemaakte diepe gat bepaalt voor een groot deel deze uiterwaard. De Bisonbaai heeft zijn naam ook te danken aan het zand winnen, de graafmachines heetten namelijk Bison. Binnendijks zie je veel wielen (plassen achter de dijk). Deze getuigen dat de rivier soms met geweld de dijk doorbrak.

Afstand
6.5 km

Dit ga je zien

Startpunt: Erlecomsedam 4
6576 JW ooij
Eindpunt: Erlecomsedam 4
Ooij

Beschrijving

Startpunt: Erlecomsedam 4
6576 JW ooij

Dit is een echte struinroute. Je kunt globaal de route volgen, maar ga vooral je eigen weg. De routebeschrijving is te vinden in de AbelLife (zoek op Wildernis aan de Waal).

Eindpunt: Erlecomsedam 4
Ooij

Kenmerken