Ommetje Wijchen 2: Landschapspark Noord

Type: Wandelroute
Afstand: 3.6 km

Ommetje Wijchen 2: Landschapspark Noord

Type: Wandelroute
Afstand: 3.6 km

Ontdek het groene hart van Woezik met dit 3,6 km lange ommetje in het noorden van Wijchen. Onderweg kom je langs een duurzame groente- en fruit oogsttuin, recreatieboerderij Hof van Kaatje en het bronzen beeld 'Vuurvogels' voor de Weegbree.

Tot in het begin van de 20ste eeuw vormde Woezik nog een zelfstandig kerkdorp, met karakteristieke boerderijen die al eeuwenlang het landschap bepalen. Door uitbreiding van bewoning en economische activiteiten is Woezik inmiddels een wijk in het grotere Wijchen geworden. In dit gedeelte van Wijchen hebben mensen lang op rivierduinen gewoond, zoals op de Mussenberg, Holenberg en Wezelseberg. Ze leefden in keuterboerderijtjes. Deze keuterboeren moesten in hun eigen onderhoud voorzien met vee in het weiland en groente en fruit op het land en in de tuin. Ooit stond deze streek vooral bekend om de asperges. Nu zie je in het landschapspark nog steeds deze afwisseling van veeteelt en landbouw.

Met dit ommetje van 3,6 km wandel je door het groene hart van Woezik: inmiddels Landschapspark Woezik. Tijdens deze route kom je langs Sfeer van Willems: een duurzame groente- en fruit oogsttuin, de recreatieboerderij Hof van Kaatje en langs het bronzen beeld 'Vuurvogels' voor de Weegbree.

Je kan dit ommetje op elk punt van de route beginnen. Deze route is gemarkeerd met lichtgroene stickers op (lantaarn)palen.

Tip: tijdens deze route kun je ook gemakkelijk overstappen naar een van de andere ommetjes van Wijchen: route 1, 3 en 5. Deze routes vind je ook op de website. Meer informatie over de ommetjes van Wijchen vind je op: Wijchen Gezond Ommetjes 

Afstand
3.6 km

Dit ga je zien

Startpunt: Gagelvenseweg 4
6604 BE Wijchen
Eindpunt: Gagelvenseweg 4
6604 BE Wijchen

Beschrijving

Startpunt: Gagelvenseweg 4
6604 BE Wijchen

Deze route heeft een groene markering.

Eindpunt: Gagelvenseweg 4
6604 BE Wijchen

Kenmerken