Ommetje Bos en Kuil

Type: Wandelroute
Afstand: 12.5 km

Ommetje Bos en Kuil

Type: Wandelroute
Afstand: 12.5 km

Het ommetje Bos en Kuil neemt je mee door de bossen van Heumensoord en Maldensvlak. Wandel langs de oevers van het Maas-Waalkanaal en loop over een Romeinse weg.

Het Ommetje Bos en Kuil is een wandeling door de natuur rondom Malden en Molenhoek.

Je loopt door de bossen van Heumensoord, langs de oever van het Maas-Waalkanaal en door het Lierdal. Het Lierdal is het vlakke gebied tussen Malden en Molenhoek. De route neemt je mee over een antieke Romeinse weg en je komt tevens langs het zweefvliegveld van de Nijmeegse Aeroclub. De route is 12,5 kilometer maar hij kan ook ingekort worden tot 10 kilometer.

De route start bij de kerk op het plein in Heumen en is gemarkeerd met bordjes. Er zijn ook een paar alternatieve startpunten te kiezen zoals Hotel de Molenhoek in Molenhoek of boscafé de Zweef Inn in Malden. Voor meer informatie en een gratis routebeschrijving in PDF-formaat kijk je op bosenkuil.nl. Er zijn ook gedrukte varianten beschikbaar bij de VVV-agentschappen aan de Broeksingel in Malden en in het Van der Valk Hotel Restaurant in Molenhoek.

Afstand
12.5 km

Dit ga je zien

Startpunt: Broeksingel 2
6581 HB Malden
2

Van der Valk Hotel De Molenhoek-Nijmegen

Het sfeervolle Van der Valk Hotel De Molenhoek-Nijmegen, gelegen nabij de leuke stad Nijmegen, is het ideale uitgangspunt voor zowel de rustzoeker als de actieve gast. De prachtige omgeving biedt volop mogelijkheden op het gebied van recreatieLees verder

Van der Valk Hotel De Molenhoek-Nijmegen
3

Zweef Inn

Op een unieke locatie aan het het zweefvliegveld van de Nijmeegse Aeroclub vind je de Zweef Inn; het gezelligste boscafé van Malden en omstreken! Omgeven door bos, met toch een kilometers ver uitzicht over het Maldens vlak, is het hier altijd genieten!Lees verder

Zweef Inn
Eindpunt: Broeksingel 2
6581 HB Malden