Leemweg wandelroute

Type: Wandelroute
Afstand: 5.0 km

Leemweg wandelroute

Type: Wandelroute
Afstand: 5.0 km

Deze wandelroute neemt je mee door de omgeving van Wijchen nabij Nijmegen. Je loopt over de Valendriese Heuvels en door prachtig natuurlandschap. Ontdek ook de rijke geschiedenis van het dorp en kom meer te weten over de machtige Romeinen!


Een rijke geschiedenis, klassieke en moderne kunst, gevarieerde natuur én gastvrijheid, dat is Wijchen. Van middeleeuwse kastelen tot kronkelige wandelpaadjes door de bossen; van een gezellig terrasje tot de rust in het vennenlandschap. En van een trendy restaurant tot een sfeervol, gastvrij bed & breakfast. Je noemt het, Wijchen heeft het.

Rijke historie? Dat is niets te veel gezegd, want de Romeinen kenden de Heerlijkheden al. Wijchen, op nog geen vijf kilometer van Nijmegen, de oudste stad van Nederland, is te slotte ontstaan uit vijf kleine bestuurlijke eenheden ofwel de Vijf Heerlijkheden. Het historische dorp ligt in het Land van Maas en Waal, een prachtig gebied dat een grote variatie aan natuurschoon te bieden heeft. Al wandelend kom je langs uitgestrekte weilanden, de bossen van Alverna en de Valendriese Heuvels. Hierop zijn de wonderschone vennen, eeuwenoude dijkjes en natuurlijk de vergezichten en oevers van de Maas en Waal die zo bepalend zijn voor het landschap dat we nu kennen een prachtige aanvulling.

Routebeschrijving

Start de route op de Urnenveldweg in Wijchen en volg vanaf daar de bewijzering door middel van paaltjes en bekijk ook de kaart met daarop de route. Er zijn zowel een rode (korte) route en een gele (langere) route.

Afstand
5.0 km

Dit ga je zien

Startpunt: 6603 AE Wijchen
Eindpunt: 6603 AE Wijchen