Ommetje Groesbeek Noord

Type: Wandelroute
Afstand: 4.0 km

Ommetje Groesbeek Noord

Type: Wandelroute
Afstand: 4.0 km

Met dit ommetje wandel je door Groesbeek. Je ontdekt de betekenis van het bos en de natuur voor de mens van vroeger en nu.

Met dit ommetje wandel je door Groesbeek. Je ontdekt de betekenis van het bos en de natuur voor de mens van vroeger en nu.

De wandeling ‘Groesbeek Noord’ start bij de Protestantse Kerk en de bron “De Groesbeek”. Al snel voert de wandeling je door het Groesbeekse bos, langs de trap “De Koekeleklef”, een typisch Groesbeekse naamgeving en van grote historische betekenis voor de bewoners van De Stekkenberg.

Het Avonturenbos Stekkenberg is van recenter datum en zeer uitdagend voor alle kinderen met natuurlijke houten speeltoestellen en verschillende picknickplekken. Vanuit het bos gaat de wandeling door de wijk De Stekkenberg. Vanaf de Heselenberg heb je een prachtig vergezicht over het dorp.

Onderweg kom je ook historische en typisch Groesbeekse bezienswaardigheden tegen. Vanaf de rand van het dorp heb je een mooi vergezicht over de Zevenheuvelenweg. Tegenover café –restaurant De Oude Molen waar vroeger de Noordmolen stond, zie je in de verte de Zuidmolen. Je wandelt via het eerste gedeelte van de Zevenheuvelenweg weer terug naar de start.

De route sluit perfect aan bij het Ommetje Groesbeek Centrum, dat begint bij het gemeentehuis. Beide wandelingen zijn 4 km lang.

Avonturenbos Stekkenberg
Afstand
4.0 km

Dit ga je zien

Startpunt: Kerkstraat 18
6561 CC Groesbeek
1

B&B De Bosrand

Bed&breakfast De Bosrand is een mooie vakantiewoning in de tuin van de familie van Beuningen. Gelegen vlakbij de Groesbeekse bossen en op vijf minuten loopafstand van het centrum van Groesbeek.Lees verder

B&B De Bosrand
2

Groesbeekse Bos

Het Groesbeekse Bos is een verzamelnaam van bospercelen in de gemeente Berg en Dal.Lees verder

Groesbeekse Bos
3

Groepsaccommodatie Het Uitzicht

Wylerbaan 1b, 6561 KN, GroesbeekLees verder

Groepsaccommodatie Het Uitzicht
4

HCR De Oude Molen

Gezellig familiehotel met 13 ruime, sfeervolle kamers die voor het merendeel zijn voorzien van een tv en een eigen badkamer met bad, douche en toilet. Voor hotelgasten gratis fiets- en wandelroutes. Goede keuken (ook voor vegetariërs).Lees verder

HCR De Oude Molen
Eindpunt: Kerkstraat 18
6561 CC Groesbeek

Beschrijving

Startpunt: Kerkstraat 18
6561 CC Groesbeek

Lengte: 4 km.

Start: Nederlandse Hervormde Kerk, Kerkstraat 18, Groesbeek. De route is rolstoelvriendelijk.

 • Ga met de rug naar de Nederlandse Hervormde Kerk staan en ga linksaf de Kerkstraat in. Aan de overkant is dierenwei Het Venneke.
 • Op het eind linksaf de Bosstraat en weer linksaf Heumensebaan die overgaat in de Ds. J.A. Visscherlaan.
 • Ga op een breed zandpad rechtsaf langs natuurkampeerterrein Groesbeek.
 • Loop dit grindpad af, langs de trappen van de Koekeleklef en vervolgens rechtdoor door het Avonturenbos Stekkenberg.
 • Bij de kruising rechtsaf en volg bospad langs Avonturenbos tot straatbord Frambozenstraat.
 • Loop nu voor het appartementencomplex Koekeleklef langs en sla rechtsaf. Volg het voetpad langs de Bezembinder naar de Faunastraat en ga hier rechtsaf. Bij de Heselenberg ga je linksaf. Hier kun je genieten van een prachtig uitzicht.
 • Op het eind van de Heselenberg op een kruispunt ga je linksaf de Schrouwenberg in en vervolgens rechtsaf de Stekkenberg.
 • Op T-splitsing linksaf de Dries; je loopt nu langs de voormalige kerk en ga rechtsaf voetpad tot de klokkentoren met Mariakapel.
 • Ga linksaf de Mozartstraat. Aan het einde rechtsaf en meteen weer rechtsaf een graspad op over Speelheide Dries.
 • Aan de andere kant van het veld gaan we rechtsaf de Nieuwenweg op. Voor ons is de Galgenhei. We lopen door tot de rotonde met kunstwerk Bergen en Dalen.
 • Ga bij de rotonde rechtdoor. Ga rechtsaf het bospad in waar een kei ligt. Hier stond de molen en latere uitkijktoren.
 • De woning die erbij stond, nu Hotel-Café De Oude Molen, staat aan de overkant. Pak het rechter bosvoetpad en ga linksaf langs parkeerplaats en meteen rechtsaf het voetpad volgen. Op de Zevenheuvelenweg linksaf. Op het eind linksaf de Burgemeester Ottenhofstraat. Bij een poort met hekje rechtsaf het Dr. Beijenspaadje. Bij het bruggetje is de bron van Groesbeek.
 • En je bent weer bij de Nederlandse Hervormde Kerk.
Eindpunt: Kerkstraat 18
6561 CC Groesbeek

Kenmerken