Struinen langs de Waal

Type: Wandelroute
Afstand: 11.3 km

Struinen langs de Waal

Type: Wandelroute
Afstand: 11.3 km

De wandelroute van 11 km laat je struinen langs de oevers van de Waal. Geniet van de prachtige uitzichten over de rivier.

Wie nu in het buitengebied van Gendt langs de Waal wandelt kan haar niet missen. Een ‘dijk van een wijf’.

Een fraai landartkunstwerk aan de oever van de rivier. Een mooi contrast tussen spannende wolkenluchten tegen een lijnenperspectief van het meanderende rivierlandschap. Liggend kijkt het ‘wijf’ uit over de rivier. Ze verbeeldt het begrip ‘dijklichaam’ letterlijk. Achter haar ligt de kraamkamer van de pootaardappel en de bouwgronden van vele groente op de vruchtbare rivierklei. 

Deze route brengt je vanuit Bemmel langs het dijkmagazijn van Bemmel naar de Gendtse Waard. Hier zijn relatief veel typen deellandschappen en komen verschillende inheemse plantensoorten, maar ook veel exoten voor. Je eindigt deze route bij Doornenburg. Vergeet niet op keuzepunt L81 even van de route af te wijken en het 'Dijk van een wijf' te bekijken! 

Bewegwijzering

Deze route is opgenomen in het wandelroutenetwerk Arnhem Nijmegen en is te volgen aan de hand van de bordjes 'Struinroute'. De route combineer je, met behulp van keuzepunten, eenvoudig met andere routes. Keuzepunten zijn aangeduid met een unieke letter-cijfercombinatie. Ze staan op locaties waar verschillende routes elkaar kruisen. Hier kun je je huidige route vervolgen of overstappen naar een andere route. 

Afstand
11.3 km

Dit ga je zien

Startpunt: Groenlanden
6681 Bemmel
Eindpunt: Groenlanden
6681 Bemmel

Kenmerken