Mountainbikeroute Malden

Type: Mountainbikeroute
Afstand: 10.5 km

Mountainbikeroute Malden

Type: Mountainbikeroute
Afstand: 10.5 km

Deze mountainbikeroute ligt in het zuiden van het mountainbike netwerk in het Rijk van Nijmegen. De route kent voor Nederlandse begrippen veel hoogteverschillen en brengt de mountainbiker door een afwisselend landschap. 

Het Rijk van Nijmegen is een heuvelachtige streek in zuidoost Gelderland met heel veel natuurschoon. Als mountainbiker ben je te gast op terreinen die in beheer zijn van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en andere gemeentelijke en private terreineigenaren.

De routes van het MTB routenetwerk Rijk van Nijmegen liggen tussen Nijmegen, Berg en Dal, Groesbeek en Mook en Middelaar en staan onder beheer van de gelijknamige stichting. In dit heuvelachtige gebied vind je naast een relatief eenvoudige route ook technische, fysiek interessante en uitdagende routes in een mix van singletrack en wat bredere paden. Gelukkig zijn er voldoende restaurants nabij de route om de uitdagingen beter te kunnen doorstaan.

De Malden route voert je door de bossen van Heumensoord. De route is groen bepijld en heeft de technische moeilijkheidsclassificatie groen: makkelijk. Vanaf de startpunten volg je de groen of zwart (Lierdal) bepijlde aanrijdroute naar de route die maximaal op een paar honderd meter ligt. De route is zeer geschikt voor beginners al zitten er ook wel enkele wortelstukken in die scherp kijken en sturen vergen.  Er is gering hoogteverschil maar soms wel steil.

Na een glooiende tocht langs de spoorweg vind je bij het zweefvliegveld de verbindingsroute (groen/paarse pijlen) naar de route Groesbeek. Vanuit die route kun je verder combineren met de Nijmegen route (rood/paarse pijlen) en Mook route (blauw/paarse pijlen). 

Afstand
10.5 km

Dit ga je zien

Startpunt: Boscafé Zweef-inn
Groesbeekseweg 55 a
6581BJ Malden
Eindpunt: Boscafé Zweef-inn
Groesbeekseweg 55 a
6581BJ Malden

Kenmerken