Ommetje vesting Sterreschans

Type: Wandelroute
Afstand: 1.0 km

Ommetje vesting Sterreschans

Type: Wandelroute
Afstand: 1.0 km

Dit ommetje van 1 km brengt je door buurtschap Sterreschans. Hier zijn de contouren van voormalig Fort Sterreschans nog gedeeltelijk zichtbaar. Steek het Pannerdensch kanaal over met het pontje of breng een bezoekje aan Fort Pannerden!

Het Fort Sterreschans is een voormalig fort aan het Pannerdensch Kanaal. Gebouwd in 1742 en in gebruik tot 1795.

Door regulatie van het rivierwater, en de verzanding als gevolg daarvan, verschoof de splitsing van Rijn en Waal naar het zuiden. Daardoor raakte het fort buiten gebruik. De contouren van het oude fort zijn nog gedeeltelijk zichtbaar in het landschap.

Steek met een pontje het Pannerdensch kanaal over naar Pannerden of maak bij keuzepunt L58 een uitstapje naar Fort Pannerden.

Bewegwijzering

Deze route is opgenomen in het wandelroutenetwerk en te volgen aan de hand van turquoise pijlen. Ook combineer je, met behulp van keuzepunten, deze route eenvoudig met andere routes. Keuzepunten zijn aangeduid met een unieke letter-cijfercombinatie. Ze staan op locaties waar verschillende routes elkaar kruisen. Hier kun je je huidige route vervolgen of overstappen naar een andere route. 

Afstand
1.0 km

Dit ga je zien

Startpunt: Parkeerplaats Sterreschans
Sterreschans 7
Doornenburg
Eindpunt: Parkeerplaats Sterreschans
Sterreschans 7
Doornenburg

Kenmerken