Groene Wissel Elst

Type: Wandelroute
Afstand: 11.7 km

Groene Wissel Elst

Type: Wandelroute
Afstand: 11.7 km

Deze wandelroute neemt je vanaf station Elst mee door landschapspark Lingezegen. Onderweg maak je kennis met deelgebied De Park en het bruisende centrum van Elst.

De Groene Wissel Elst neemt je vanaf station Elst mee door het prachtige landschapspark Lingezegen. In het park vallen recreatie, landbouw, natuur, water en cultuur in balans samen. Bovendien ontdek je met deze wandelroute het gezellige Elst, waar genoeg terrasjes en restaurantjes zijn voor een lekkere versnapering.

Wanneer je op station Elst uit de trein (of de auto) stapt wandel je eerst een flink stuk door het gezellige dorp Elst. Aan de Dorpsstraat vind je talrijke gezellige terrasjes, café's, restaurants en brasserieën. Over verharde wegen of graspaden naar keuze wandel je vervolgens richting landschapspark Lingezegen. Je komt een heel stuk over het Romeinse Lint gelegen op een oude loop van de Rijn. Een Lint is een watergang uit de Romeinse tijd met daarlangs een verhoogd pad van ongeveer 5 kilometer.

Even verderop loop je over graslandranden, door een stukje bos en over leuke bosrandpaadjes aan de rand van Arnhem-Zuid.
Eenmaal aangekomen bij de Rijkerswoerdse Plassen, waar je ook een verfrissende duik kan nemen op een warme dag, krijgt de route een heel ander karakter: je kunt kilometerslang struinen over de meest schitterende (bosrijke) slingerpaadjes strak langs de plassen.
Het laatste deel van de route loopt door door groenstroken en plantsoentjes in de gezellige wijken rondom Elst.

Groene Wissels zijn een serie rondwandelingen van 10 tot ruim 20 km. Ze beginnen en eindigen bij hetzelfde treinstation of dezelfde bushalte. De wandelingen zijn op deze manier makkelijk te bereiken met openbaar vervoer en lopen door mooie streken verspreid over Nederland.

Afstand
11.7 km

Dit ga je zien

Startpunt: Oude Aamsestraat 24
6662 AA Elst
Eindpunt: Oude Aamsestraat 24
6662 AA Elst