Rondje pontje

Type: Fietsroute
Afstand: 40,0 km

Rondje pontje

Type: Fietsroute
Afstand: 40,0 km

Op deze populaire fietstocht steek je maar liefst drie rivieren over met een veerpontje. Je steekt de Waal, Pannerdensch Kanaal en de Rijn over.

Neem alvast een kijkje

Op deze populaire fietstocht steek je maar liefst drie rivieren over met een veerpontje.

Zo ga je als eerste op de route de Waal over, als tweede het Pannerdensch Kanaal en als laatste de Rijn. Maar dat is niet het enige water waar je langs komt met Rondje Pontje. Zo fiets je ook langs de Linge, de langste rivier van Nederland en kom je recreatiegebied De Bijland tegen op de route.

Recreatiegebied De Bijland is, dicht bij de Duitse grens, populair bij watersporters. De 250 hectare grote waterplas heeft een jachthaven, een unieke speedbootbaan en is het meer dan geschikt voor surfen, zeilen, zwemmen en vissen.

De fietsroute leidt je ook door het prachtige Nationaal Landschap De Gelderse Poort. Steeds meer oevergrond wordt teruggegeven aan de rivier waardoor een bijzondere nieuwe natuur ontstaat. Overal ontstaan plassen, moerassen en ruige bosjes. Een paradijs voor vissen, vogels en insecten. Grote kans ook dat je langs de route kuddes rode geuzen en konikpaarden ziet!

Voordat je op de fiets stapt om deze mooie route te gaan fietsen is het belangrijk de vaartijden van de pontjes te bekijken. Zo varen niet alle pontjes het gehele jaar door of vertrekken ze niet om de 10 minuten. Hieronder staat aangegeven welke maanden en dagen ze varen. Kijk voor de exacte vaartijden en tarieven op de websites.

Tip voor onderweg!

Sla bij knooppunt 80 rechtsaf om richting Fort Pannerden te fietsen, na een bezoek aan Fort Pannerden kan je de route weer vervolgen door richting knooppunt 80 te fietsen en daarna de route vervolgen richting knooppunt 89.

Veerpont Millingerwaard-Doornenburg | kievitsveerdiensten.com

In de maanden mei, juni en september vaart het pontje op zaterdagen, zondagen en feestdagen. In de maanden juli en augustus dagelijks. 

In september vaart de veerpont tussen Millingerwaard en Doornenburg in de weekenden. 

Veerpont Doornenburg-Pannerden | veerdienstdoornenburg.nl

Dit pontje vaart het gehele jaar van maandag t/m zondag. M.u.v. bepaalde feestdagen.

Veerpont Pannerden-Millingen aan de Rijn | kievitsveerdiensten.com

Dit pontje vaart het gehele jaar van maandag t/m zondag. M.u.v. bepaalde feestdagen.

Wil je de route onderweg korter maken of juist verlengen? Bij elk knooppunt vind je een kaart met knooppunten waarmee je eenvoudig zelf je route kunt aanpassen. Deze route is ook te vinden in het Fietsrouteboekje 2020, bezoek één van de VVV locaties om een gedrukt exemplaar van het routeboekje te ontvangen! 

Afstand
40,0 km

Dit ga je zien

Startpunt: 6566 CG Millingen aan de Rijn
94 72 71 79

Camping Waalstrand

Camping Waalstrand
Waaldijk 23
6691 MB GENDT
Camping Waalstrand
85 97 25 31 30 26 98 92 87

Kasteel Doornenburg

Kasteel Doornenburg
Kerkstraat 27
6686 BS DOORNENBURG
Kasteel Doornenburg
77 80

Fort Pannerden

Fort Pannerden
Waaldijk 1
6686 MV DOORNENBURG
Fort Pannerden
88 89 33 96 81 94
Eindpunt: Millingen aan de Rijn
94
72
71
79
85
97
25
31
30
26
98
92
87
77
80
88
89
33
96
81
94

Kenmerken

  • Toelichting startpunt: Aanbevolen startpunt is knooppunt 80.
  • Route kenmerken: Fietsknooppuntenroute