Wandelroute Ooijpolder

Type: Wandelroute
Afstand: 7.5 km

Wandelroute Ooijpolder

Type: Wandelroute
Afstand: 7.5 km

Vlakbij het drukke Nijmegen vind je een wandelroute langs de uiterwaarden van de Waal, de Ooijpolder, oude steenfabrieken, duizenden ganzen en goudgele populieren in de herfst. Struin rond, ontmoet de konikpaarden en geniet van een prachtig uitzicht.

Vlakbij het drukke Nijmegen vind je een boswachterspad langs de uiterwaarden van de Waal, de Ooijpolder, oude steenfabrieken, duizenden ganzen en goudgele populieren in de herfst. Struin rond, ontmoet de konikpaarden en geniet van een prachtig uitzicht bij zonsopkomst.

Het startpunt van de wandelroute is de Bastei in Nijmegen. Bij dit centrum voor natuur en cultuurhistorie kun je terecht kunt voor allerlei informatie over de Gelderse Poort. De auto kan geparkeerd worden bij parkeergarage Kelfkensbos. Vanaf de Bastei volg je de bruine routebordjes om de wandeling van 7,5 kilometer te maken. De route gaat over verhard en onverhard pad. Honden zijn welkom, mits aangelijnd.

Let op: De route is geen lus. De route eindigt bij Sint Hubertusweg, bushalte Erlecomsedam. Hier kun je de bus pakken naar Nijmegen-Centraal (buslijn 80). 

Flora en Fauna
In de zomer en het voorjaar is de Gelderse Poort een bloem- en vlinderrijk gebied. In de herfst keren de ganzen terug naar de weilanden en tijdens de wintermaanden kun je de roerdomp, grote zaagbek of het nonnetje tegenkomen in het water. Bij hoog water lopen er gallowayrunderen en konikpaarden rond in het gebied.

Afstand
7.5 km

Dit ga je zien

Startpunt: Waalkade 83
6511 XR Nijmegen
1

De Bastei

De Bastei vertelt het verhaal van de rivier. Duik het museum in en ga op reis door verleden, heden en toekomst.Lees verder

De Bastei De Bastei
2

Oortjeshekken Hotel Restaurant Huiskamercafé

Oortjeshekken is een informeel en historisch hotel - restaurant - huiskamercafé en ligt in het natuurgebied 'de Ooijpolder'. Het wordt omringd door polderlandschap met pittoreske boerderijtjes en rivier de Waal.Lees verder

Oortjeshekken Hotel Restaurant Huiskamercafé
Eindpunt: Waalkade 83
6511 XR Nijmegen

Beschrijving

Startpunt: Waalkade 83
6511 XR Nijmegen

Deze wandelroute heeft een bruine markering.

Eindpunt: Waalkade 83
6511 XR Nijmegen

Kenmerken