Kabouterroute Beek Ubbergen

Type: Wandelroute
Afstand: 2.0 km

Kabouterroute Beek Ubbergen

Type: Wandelroute
Afstand: 2.0 km

Tijdens deze ontdekkingstocht gaan kinderen op zoek naar kabouters die in het bos wonen. Zij hebben zich verstopt in paddenstoelen, maar ook in de allerdikste en oudste boom van Nederland, ‘de Kabouterboom’.

Tijdens deze ontdekkingstocht gaan kinderen op zoek naar kabouters die in het bos wonen. Zij hebben zich verstopt in paddenstoelen, maar ook in de allerdikste en oudste boom van Nederland, ‘de Kabouterboom’. In het vernieuwde kabouterboekje staan leuke opdrachten voor de kinderen, met kleurplaat, een memory spel, invuloefeningen en zelfs kabouterliedjes voor onderweg.

Om de kabouters te vinden moeten de kinderen wel goed speuren. Soms zijn kabouters bang voor mensen en daarom hebben ze zich een beetje verstopt. In het boekje staat precies hoe je de kabouterroute kunt lopen en waar je kabouters tegen kunt komen.

Je kunt de kabouters vooral vinden in de buurt van de houten paddenstoelen. Zo kom je misschien kabouter Omo tegen die er samen met het Wasvrouwtje voor zorgt dat alle kabouters er netjes uitzien en altijd schone kleertjes aanhebben. Bij de spoelput staat kabouter Siem te vissen en ook kabouter Sam is een visje aan het vangen. Tel je mee hoeveel kabouters je kunt vinden?

LET OP: belangrijke informatie over de route vanaf bladzijde 12, punt 11

Je komt op dit punt langs het gebouw van Kalorama. Daar wordt nu flink gewerkt. Je mag voor je veiligheid niet meer over het terrein lopen. De route verandert hierdoor waardoor je een paar kabouters moet missen. 

Ga dus niet door de poort naar Kalorama maar vervolg de weg naar beneden. Loop goed aan de linkerkant van de weg, want auto’s komen je hier tegemoet rijden. Onderaan de weg gekomen, steek je de weg schuin over naar de Elzenweg. Vervolg de route vanaf punt 14 en zoek de laatste kabouters die goed verstopt zitten.

Afstand
2.0 km

Dit ga je zien

Startpunt: 6573 CP Beek
Eindpunt: 6573 CP Beek

Beschrijving

Startpunt: 6573 CP Beek

Je start de route bij Hotel-restaurant ’t Spijker, Rijksstraatweg 191, Beek-Ubbergen. Download het pdf-bestand voor extra verhalen, vragen, liedjes en achtergrondinformatie over de route. 

 • Loop vanuit de ingang van Hotel-restaurant ’t Spijker rechtsaf over de stoep.
 • Stoep volgen. Aan de rechterkant bij het grote witte huis staat een kleine kabouter.
 • Volg de stoep. Ga linksaf naar het grasveld waar het Wasvrouwtje en het waterrad van Beek staan. Spring over het beekje en ga linksaf voor de steile helling het bos in.
 • Ga de stenen trapjes op en dan meteen rechtsaf de houten trapjes op. Rechts om het hoekje staat voor het schuurtje nog een kabouter verstopt.
 • Ga weer terug de trapjes af, ga rechtsaf om het water heen en volg het pad weer.
 • Het pad verder volgen, net voor het trapje naar beneden staat achter het groene gaas nog een kabouter.
 • Ga het trapje af, het bruggetje over en weer 2 trapjes op. Na de trapjes rechtsaf en het linker pad volgen. Rechts staat nog een kabouter.
 • Pad volgen richting het witte hek van Het Geldersch Landschap.
 • Omdraaien en weer dezelfde kant uit lopen als waar we net vandaan komen. Rechtdoor lopen, aan de linkerkant zie je een bankje. Vanaf het bankje kun je de kabouterboom al erg goed zien. Het pad links aanhouden richting de kabouterboom.
 • Na de kabouterboom het pad vervolgen.
 • Pad blijven volgen, groen gaas aan de linkerkant aanhouden. Ga bij de verharde weg linksaf en ga weer links de poort door naar Kalorama. Volg de weg.
 • Weg rechtdoor volgen, einde (splitsing) rechtsaf. Bochtige weg volgen. Voor de slagboom bij de hoofdingang linksaf en meteen rechtsaf het wandelpad richting de vlaggenmasten volgen. Pad links aan houden, bij de eerste bankjes zitten Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen verborgen.
 • Wandelpad volgen, einde wandelpad rechtsaf en meteen linksaf richting de uitgang van Kalorama.
 • Straat oversteken en rechtsaf de stoep volgen. Daarna eerste weg linksaf (Elzenweg).
 • Het pad blijven volgen.
 • Pad vervolgen, bij de eerste waterput oversteken naar de tweede waterput, rechtsaf weer teruglopen naar het startpunt van de Kabouterroute, Hotel-restaurant ’t Spijker.
Eindpunt: 6573 CP Beek

Kenmerken