Heumensoord - Bos en Heideroute

Type: Wandelroute
Duur: 1 uur 30 minuten
Afstand: 6.1 km

Heumensoord - Bos en Heideroute

Type: Wandelroute
Duur: 1 uur 30 minuten
Afstand: 6.1 km

Met de Bos en Heideroute wandel je door de mooiste stukken van Heumensoord. Je volgt de rode pijltjes.

Heumensoord is een natuurgebied aan de zuidrand van Nijmegen. Met de Bos en Heideroute wandel je door de mooiste stukken van Heumensoord.

De bos- en heideroute is een gevarieerde route van 6,1 kilometer dwars door Heumensoord. Heumensoord is bekend door de heidevelden en van de Nijmeegse Vierdaagse. De Bos en Heideroute is gemarkeerd met rode pijltjes en goed zonder kaart te belopen. Heumensoord bestaat voor een groot deel uit naaldbomen en beukenlanen, deze zijn het leefgebied geworden voor verschillende diersoorten zoals schapen. Er graast dan ook een kudde op de heide zodat deze mooi behouden blijft.

Schaapskudde

Vanaf de maand april tot oktober kom je op Heumensoord regelmatig een schaapskudde tegen. De schapen bestaat uit Kempische heideschapen. Ze begrazen onder andere de heide om deze in stand te houden en ze zorgen voor natuurlijke overgangsgebieden van de heide naar het omliggende bos.

Vierdaagsecamping militairen

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse vormt Heumensoord de woonplaats voor meer dan 5000 militairen uit alle uithoeken van de wereld. Het gebied verandert in de 3e week van juli in een enorm kamp met faciliteiten zodat de militairen de Vierdaagse van 200 kilometer in totaal kunnen lopen. Ze lopen 4 dagen met 10 kilo bepakking en pendelen heen en weer tussen Heumensoord en de Wedren, meestal ook te voet!

Kijk voor meer informatie over de Bos en Heideroute op natuurmonumenten.nl

Afstand
6.1 km
Duur
1 uur 30 minuten

Dit ga je zien

Startpunt: Parkeerplaats Beukenlaan
Beukenlaan
Malden
Eindpunt: Parkeerplaats Beukenlaan
Beukenlaan
Malden