Ommetje Wijchen 7: Route Vormer

Type: Wandelroute
Afstand: 4.9 km

Ommetje Wijchen 7: Route Vormer

Type: Wandelroute
Afstand: 4.9 km

Dit ommetje van 4,9 km in het zuiden van Wijchen, brengt je langs het Wijchens meer, de Zonnewijzer zuid, het Vormersbos en het oude boerderijcomplex ’t Vormer.

Wijchen dankt zijn ontstaan aan het Wijchens Meer. De Meer is een oude Maasarm die de nederzetting op de hoge rechteroever beschermde. Hieruit is het dorp Wijchen gegroeid.

Op een oude stuifzandheuvel ligt het oude boerderijcomplex en Rijksmonument: ’t Vormer. Het boerderijcomplex heeft een grote cultuurhistorische waarde doordat de structuur, zoals de boerderijen, stallen, bijgebouwen en het land eromheen, nog in tact is. Sinds 2015 is in de koeienschuur van ’t Vormer een boerderijwinkeltje geopend. Hier zijn eigen streek- en biologische producten te koop. In de zomer kun je hier op het terras terecht voor iets lekkers.

Je kan dit ommetje op elk punt van de route beginnen. Deze route is gemarkeerd met groene stickers op (lantaarn)palen.

Tip: tijdens deze route kun je ook gemakkelijk overstappen naar een van de andere ommetjes van Wijchen: route 5, 6, 8 en 9. Deze routes vind je ook op de website. Meer informatie over de ommetjes van Wijchen vind je op: Wijchen Gezond Ommetjes 

Afstand
4.9 km

Dit ga je zien

Startpunt: Parkeerplaats Zuiderpoort
Zuiderpoort 56
6605 HN Wijchen
Eindpunt: Parkeerplaats Zuiderpoort
Zuiderpoort 56
6605 HN Wijchen

Kenmerken