Ommetje 't Schildbroek - De Horst

Type: Wandelroute
Afstand: 5.1 km

Ommetje 't Schildbroek - De Horst

Type: Wandelroute
Afstand: 5.1 km

Dit ommetje is een wandeling van 5 km langs de oude spoorlijn Nijmegen – Kleve en over Groesbeeks Paedjes. De wandeling toont je de veelzijdigheid van de natuur in het open landbouwgebied van De Horst.

Dorpsommetje ‘t Schildbroek – De Horst is een wandeling van 5 km langs de oude spoor spoorlijn Nijmegen – Kleve en over Groesbeeks Paedjes. De wandeling toont je de veelzijdigheid van de natuur in het open landbouwgebied van De Horst.

De opkomst van nieuwe kleine natuurparels, zoals ’t Schildbroek en het Spoorgat, toont aan hoe belangrijk de natuurontwikkeling rond De Horst is. Historische activiteiten en gebeurtenissen in dit gebied zijn te lezen in de naamgeving van de ‘Paedjes”.

De wandeling sluit naadloos aan bij het Ommetje Plak De Horst. Start de route bij de Kerk aan de Ketelstraat 1 in Groesbeek – De Horst.

Je kunt ook vanaf routepunt 9 het spoor volgen richting dorp, daar kun je het Ommetje Groesbeek Centrum oppikken bij routepunt 6. Deze verbinding is 2 km.

Bereikbaarheid startpunt

Kom je vanuit Nijmegen met buslijn 5 naar Groesbeek-De Horst? Stap dan uit bij het eindpunt op de Horst. Vanaf hier loop je een klein stukje verder naar het oosten, naar de witte kerk op Ketelstraat 1.

De route kan ook afgelegd worden met de rolstoel.

Kerk Groesbeek de Horst
Afstand
5.1 km

Dit ga je zien

Startpunt: Ketelstraat 1
groesbeek
Eindpunt: ketelstraat 1
Groesbeek