Rondje Herveld en Andelst

Type: Wandelroute
Afstand: 13.0 km

Rondje Herveld en Andelst

Type: Wandelroute
Afstand: 13.0 km

Het Rondje Herveld combineert twee wandelroutes; het Rondje Herveld (5,5 km) en Rondje Andelst (7,3 km). Wandel door de omgeving van Herveld-Andelst en ontdek de typisch Betuwse waarden en prachtige boomgaarden met bloesem.

Ontdek de waterrijke omgeving rondom Herveld en Andelst. Met deze route combineer je twee rondjes en wandel je door het typische landschap van de Betuwe! De omgeving van Herveld-Andelst herbergt veel typisch Betuwse waarden. Dit zijn aan elkaar gegroeide dorpen die gebouwd zijn op woerden; verschillende verhogingen in het landschap met daaromheen het lager gelegen komgrondengebied. In het buitengebied geniet je van een weids uitzicht met natuur, boomgaarden, akkers, knotwilgen en vee in de wei. Vanaf de Waaldijk heb je zicht over de uiterwaarden van de Waal.

Van oudsher speelt de fruitteelt een belangrijke rol in de Betuwe. De fruitboomgaarden lopen door tot in de dorpskernen. Ook nam de tabaksteelt een belangrijke plaats in. In het voorjaar kun je genieten van de prachtige bloesem. Fruitproducten zijn te koop langs Rondje Herveld bij museumboerderij 'Den Tip' of bij andere boerderijen langs beide routes. Boerderij 'Den Tip' dateert uit 1734. Het museum geeft een kijkje in het Betuwse boerenleven. Voor een bezoek aan het museum of een kopje koffie kun je vanaf eind maart tot eind september op elke zaterdag terecht en in juli en augustus ook op woensdagmiddag. Langs de route van het Rondje Herveld passeer je op een afstand Molen de Vink. Deze standaardmolen uit 1722 is vaak op zaterdag in werking en geopend voor bezoek of de aankoop van meel. Bij het Rondje Andelst passeer je de Hervormde Sint Vitus kerk uit de 14de eeuw, het carillon van het voormalige gemeentehuis en tabaksboerderijtjes.

Algemene informatie:

  • Je wandelt over bestaande wegen en paden, grotendeels geasfalteerd.
  • Op het Dorpsplein is parkeergelegenheid en zijn diverse horecagelegenheden.

Bekijk hier de brochure van de route Rondje Herveld en Andelst.

Afstand
13.0 km

Dit ga je zien

Startpunt: Grote Woerd 2
6674 ET Herveld
Eindpunt: Grote Woerd 2
6674 ET Herveld